Silverarv

Cerastium tomentosum är en vacker marktäckare som väl pryder sin plats nästan var som helst 🙂 Sålänge som det är torrt och soligt 🙂 Mina trivs även i halvskugga och i lerblandad jord konstigt nog.
IMG_4923   IMG_4925
De har vackra silverfärgade blad och små underbara vita blommor som bildar skyar en bit ovanför bladen. Blommar maj-juli och har härdighet A vilket gör att den borde fungera i hela landet…Jag kommer ihåg den hos fler av mina mostrar där den klädde in såväl garageuppfarter ovanpå murar samt källartrappor…Kanske var den väldigt populär på 70 talet ? Nu ser man den inte så ofta längre…bortglömd ? Ute ? Inte modern nog ? SYND !!! Den skulle tex passa in bland andra så populära ”medelhavsväxter” som Lammöron och Lavendel…i väldränerade soliga rabatter 🙂 Dess silvriga blad är ju minst lika vackra som de andras…Till mig och min trädgård kom den mycket riktigt ifrån min favorit moster i Dalarna. Precis som de första Mossfloxen …Några få plantor har växt till stora och blivit delade flera gånger…Jag använder den även vid dammen….
IMG_4942   IMG_4921
Den blommar dock lite senare än alla mina Mossflox men under någon enstaka magisk dag blommar de båda samtidigt 🙂 Jag har den även i min stora gjutjärnsgryta….
IMG_5004   IMG_5003
Där har den suttit som en kantring i säkert 15 år…och då den är perenn kommer den troget tillbaka varje år och ramar in det som jag väljer att plantera i mitten 🙂
Nej, återupptäck Silverarven ! 😀 Den är en tacksam och vacker växt i våra trädgårdar och vem vet..kanske blir den på ” modet” igen som så mycket annat blir efter en viss tidscykel….  😀
Trevlig Fredag Alla !
Elisabeth

4 reaktioner till “Silverarv”

  1. ”Min” Silverarv, som jag flyttade i höstas, blommar som bara den. Min favoritfärg i blomsterträdgården är just vitt & grått, så den passar ju jättebra hos mig. Jag vill ju gärna att den sprider ut sig lite mer och täcker en del av den bara jorden i rabatten.
    /Eva Linnea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.