Vallmo

Trädgårdsjättevallmo Papaver Orientale-gruppen
Jättevallmon är för mig trädgårdens drottning !
Jag har tre stycken i min ägo som har fått flyttat runt ett par gånger. Enligt litteraturen ska man undvika att flytta dem pga deras djupa pålrot och det är tydligt svårt att lyckas med detta. Till min stora glädje har det gått bra varje gång. Det har iofs. lett till att de inte har hunnit bilda stora ruggar ännu och blommorna blir inte så många men det ska väl lösa sig nu om de får stå kvar på den senaste platsen.
DSC_1376 Detta är Orientvallmon Papaver pseudoorientale
Perry´s White
Underbart vit med riktigt mörka fält snudd på svarta.
DSC_1377
DSC_1344DSC_1345
Ovan ser ni Orientvallmon Beauty of Livermore
Jag har en till som är mörkare röd med samma mörka fält men den blommar inte i år och jag har tyvärr glömt bort namnet på den. Annars tycker jag personligen att den är vackrare för den är inte riktigt så orange….
År 2014 hade jag tagit frön ifrån Perry´s White som jag sådde inne tidigt på våren och planterade ut i trädgården på försommaren döm om min förvåning när de blev mörkt mörkt lila och dubbla….Se nedan
DSCN3672         DSCN3673
Måste ha varit de mörka anlagen som var dominerande ! Tog inte bort några fröställningar utan lät de fröså sig och i år är de i samma mörklila färg men enkla ! Fascinerande detta…..
DSC_1545DSC_1548
Nu får fröställningarna åter stå kvar för jag vill absolut inte missa nästa års vallmobarn…

3 reaktioner till “Vallmo”

  1. Så underbara blommor. Säljer du frön. Skulle så gärna villa ha av den vita, även om den inte blir vit

    1. Hej 🙂 Fröna är inte färgkonstanta så de blir inte vita. De flesta blir enfärgade mörkt lila som botten i den stora vita modersplantan har jag märkt 🙂 Frökapslarna sitter ännu kvar i perennlandet men nu vet jag inte längre vilka som hör till de röda respektive den vita då de växer bredvid varandra 😀 Är du ändå intresserad av frön får du gärna maila mig på fruktstund@telia.com 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.