Aster eller Binka ?

Det är frågan … 🙂 Jag har haft denna underbara växt i många, många år och den har följt med mig ifrån ett annat hus och hit. Där fanns den i trädgården ifrån början och jag har aldrig haft något namn på den ! Jag tror att det är en Binka Erigeron på latin. Den börjar blomma nu i början på juli och blommar länge 🙂
IMG_5701   IMG_5513
Den blir ca. 50-60 cm hög och är härligt ljust lila med gul mittknapp 🙂 Är det någon som tror sig veta vad detta är, skriv en kommentar 😀
IMG_5575   IMG_5512
Jag tycker väldigt mycket om den och förra året när vi gjorde perennlandet större ,grävde jag upp mina fyra då stora plantor, rensade rent dem ifrån ogräs och passade på att dela dem ! Och nu blommar de snällt året efter delning och flytt .
IMG_5510   IMG_5511
Den klarar den tuffa konkurrensen med Vitpyttan vilket inte är alla som gör ….på bilderna har den även sällskap av Stjärnflocka…Skulle naturligtvis ha fotograferat bladen för att underlätta identifiering 😀 Tror själv mer på Praktbinka än Sommaraster….Vad säger ni ?
Elisabeth

En kommentar till “Aster eller Binka ?”

  1. Jag tror på en binka men jag är inte så kunnig. Vacker är den, speciellt tillsammans med några andra blommor.
    Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.