Giganternas tid

Nu börjar mina Riddarsporrar slå ut 🙂 De stora giganterna i trädgården tar över ! Var orolig i helgen när det regnade och blåste rejält…Skulle de hålla emot ? Och det gjorde de, den här gången 🙂 De jag satte vid portalen förra året är riktigt stora och har nog orsakat den ena Klematisens död, den vissnade oförklarligt en dag efter blomning och jag misstänker att riddarsporrens rötter har tagit över helt 🙁
IMG_5660   IMG_5658
Mätte de högsta igår, det är den vita ” Galahad” som nu når över portalen….vad sägs om 2,30 cm ? 😀
IMG_5592   IMG_5594
Lika hög som den överlevande Klematisen som nu försöker hitta mer att klättra på 🙂 Extra kul i år är att se alla de jag sådde ifrån frön förra året ,som jag fick utav grannen. Mammorna var himmelsblå och klarblå och barnen blev allt ifrån helt vita till trefärgade 🙂 Spännande ! 🙂
IMG_5587   IMG_5591
Snart är det bara jättarna vid cementröret som blommar ! Rosenkragarna är förbi men en och annan Kinesisk riddarsporre slår snart ut..
IMG_5689   IMG_5692
De är stora, stolta, vackra och gammeldags romantiska 🙂 Underbara helt enkelt ! Fler kort blir det när de har slagit ut mer…Dessa giganter !
Elisabeth

6 reaktioner till “Giganternas tid”

  1. Jag hade riddarsporrar i utkanten av trädgården och trodde de var riktiga överlevare men i år ser jag inte någon. Misstänker att jag tog dem med grästrimmern tidigare, hade nog glömt att jag hade riddarsporrar. Men det finns nya att köpa för de hör till en gammal trädgård med stora ytor.
    Kram Eva

  2. Underbara riddarsporrar, så vackra de är!
    Har inte en endaste en… nu. Provade att plantera några blekt violetta för några år sedan, men de tog sig aldrig. Får lust att göra ett nytt försök… ;o)
    Allt gott!
    /Katarina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.