Trädgårdens okrönta drottning !

Så kom den dagen då jag tittade ut genom köksfönstret på morgonen och det hade hänt under natten 🙂 Den första knoppen hos Jättevallmon hade slagit ut ! Svår att missa då den med sin orangeröda färg lyser på långt håll och även i skuggan, en bra bit svävande över de andra perennerna. Även om hon i år fick sällskap av Trädgårdsnattviolen 🙂 Det var inte planerat !
IMG_5066   IMG_5059
Lite samma effekt som Kungsnejlikroten i stenpartiet har mot mossfloxen…kontraster ! Nu ser jag förväntansfull fram emot de andra nio knopparna som ska slå ut 😀 tyvärr blir det väl inte samtidigt …utan en och en, men då de står så kort tid kanske det är att föredra 😉
IMG_5061   IMG_5065
Så vacker ! Den mörkt mörkt lila fläcken på utsidan och dess lika mörka mitt…nästan svart 🙂
IMG_5063   IMG_5062
Som en lakritskonfekt ! Underbara, vackra vallmo ! En stor favorit så fler bilder lär dyka upp framöver…  🙂  Dessa kort togs igår morse i skuggan…nu måste jag försöka fånga hennes skönhet i solen också 🙂 Detta är ”Beauty of Livermere ” den tillhör Orientalegruppen…
Nu hoppas jag att det inte fortsätter att blåsa för då håller blommorna ännu kortare tid 🙁 så det gäller att passa på att njuta för fullo !
Elisabeth

2 reaktioner till “Trädgårdens okrönta drottning !”

  1. En av drottningarna är vallmon, men det finns fler tycker jag. Tyvärr blommar den över så fort, måste skynda mig ut efter jobbet för att hinna se den vackra skapelsen. Frökapslarna är också vackra, sparar en del för att dekorera inne med under vintern.
    Din trädgårdsnattviol är så fin där den växer i massor. Jag flyttade min till en torr och solig rabatt och det var inte bra så jag tog bort dem. Men jag vet en ödetomt där jag kan hämta och sätta på en bättre plats, det finns även en vit på ödetomten. Trädgårdsnattviolen är en gammal växt som bör finnas i min trädgård.
    Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.