Patricias pride och även min !

Mycket gick ut för mig i vintras som ni vet 🙁 Men en som överlevde och har växt till sig är min Orientaliska Lilja ”Patricias pride ” . Det är extra roligt att hon har klarat vintern här hos mig 🙂 Nu blommar hon och hon är så vacker 😀
IMG_5846   IMG_5844
Hon sitter vid tvättstugetrappen i den ena av de svartvitarabatterna …hennes mörkt vinröda färg är inte svart förvisso och jag trodde nog att hon skulle bli mörkare. Men hon får vara kvar ändå, hon matchar Doftliljans mitt så bra men den har inte börjat blomma än 🙁
IMG_5843   IMG_5908
När alla knoppar hade slagit ut räknade jag till nio blommor 🙂 Och hon är vacker till och med i regnet ! Lägg märke till att de flesta av blommorna har sex kronblad men några av dem har fyra ? !
IMG_5910   IMG_5909
Nu är hon inte bara Patricias stolthet utan även min 😀 Den mörka skönheten ifrån Orienten 🙂
Elisabeth
 

4 reaktioner till “Patricias pride och även min !”

  1. Sådana hade jag också, undrar om sniglarna ätit upp dem eller så har de inte börjat blomma än. Jag är urdålig på att märka upp mina växter. Jag hoppas verkligen att den inte försvunnit från min rabatt, den är ju så vacker.
    Kram Eva

    1. Det får vi hoppas att de inte har 🙁 Liljebaggarna kan ju gå hårt fram de också 🙁 Undrar vilken nytta de gör i naturen?? Har nog aldrig haft så mycket skadeinsekter som i år i trädgården 🙁 Alla nävor äts upp och Myskmalvan är också hårt angripen… :@ otyg är vad det är!! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.