Ibland måste man bara….

Gräva sig en ny rabatt 🙂 Anledningarna kan vara många : REA fynd, Delning av perenner, Impulsinköp, Trångboddhet, Lust eller som i det här fallet Flytt för att rädda undan grävskopan 😀 Det är ju ett tag sedan nu som vi var tvungna att flytta Kejsarolvonen. Det är inte alltid så lätt att veta eller bestämma vart ! Men nu fick det bli en ny rabatt borta vid komposthörnan …..
IMG_5743   IMG_5742
Som vanligt när vi sätter spaden i jorden här stöter vi på sten ! I detta fallet fick de bilda rabattkant bak mot åkern. Tyvärr hade vi inte tillräckligt många gatstenar hemma så att det räckta att kanta runt om med, men jag kom på att vi hade en pall med marksten som vi fick ta istället 🙂 Helt nöjd är jag inte då jag hellre hade velat fortsätta med gatsten för helhetsintryckets skull. I den gamla komposthögen satt en Kärleksört ..varför kommer jag inte ihåg, men nu fick den flytta in i ena hörnet av rabatten så länge i alla fall 😉
IMG_5886   IMG_5887
Har gått och funderat på om jag skulle fylla upp med några nya buskar men alla mina frösådda Fingerörter ifrån ”Miss Willmott ” behövde någonstans att bo och nu fick de små små plantorna flytta hit 🙂
Det kan bli sådär ibland , Hihihi 😀 Man tager vad man haver så länge…en tillfällig lösning som blir permanent, det var ju precis så hela mitt perennland kom till tex. Alla behöver nog en ”skräp” rabatt !?! En rabatt där man kan sätta ner de där reafynden, frösådderna som blev fler än förväntat, eller färgerna som inte var övertänkta men man bara var tvungen att köpa 😉
IMG_5884   IMG_5904
Så nu har vi en rabatt till ! Om Potentillorna tar sig kan det bli riktigt färgglatt där borta nästa sommar 😀 Blir det inte bra får vi väl göra om det 😉 Ibland behöver man fundera ett tag 😉 Hur gör ni ? Har ni en ”skräprabatt” ? Vad gör ni med era överblivna frösådder ? Med era impulsköp ! Det vore kul att få veta 😀
 
Elisabeth
 
 

7 reaktioner till “Ibland måste man bara….”

 1. Ibland blir det inte som man tänkt sig, men det blir bra ändå!
  Än så länge har jag ingen ”tillsvidarerabatt” för blommande växter. Beroende på färg hamnar de i Ovala eller Eldiga Rabatten, och det finns mycket utrymme kvar……. än så länge.
  I dag har mina perenner utökats med vita Löjtnantshjärtan och vita och blå Stormhatt. Tyvärr hittade jag en (panter?)snigel ömt omslingrad stjälkarna i en av Löjtnantshjärtana, så nu står krukorna i karantän. F-n för denna ”farsot”!!!
  /Eva Linnea

 2. Det blir säkert bra och annars kan du ju som sagt göra om. Nu har jag så fullt överallt att jag inte har plats med ”asylrabatter”. Försöker behärska mig från att starta nya utan fixa till allt det jag redan har. Men det är väldigt svårt, jag erkänner.
  //Helene

 3. Jag har en rabatt där jag sätter sånt jag inte vet var jag ska ha men min rabatt är inte så fin som din. Allt hos dig är så välplanerat och välgjort.
  Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.