Hurra !

Nu när maken äntligen har semester händer det grejer 😀 Ni som följer bloggen vet ju att planen var att det i komposthörnan skulle byggas ett trädgårdskjul på de gamla grundstenarna vi hittade i marken bredvid 🙂 Nu är bygget påbörjat ! Det är inte helt enkelt att bygga ovanpå ojämna naturstenar och det hade varit betydligt lättare med gjutna plintar eller murblock som är jämna men det ska nog gå 😉 Det är ju så roligt att få återanvända gammalt material som någon faktiskt har handhuggit för länge sedan….Dessutom passar det in här, då den gamla delen av huset står på torpargrund !
IMG_5892   IMG_5891
Lite utfyllnad på de lägsta ställena med fler tryckimpregnerade plankor får duga, så länge vi får ett någorlunda rakt hus 😀 Det är så kul att se hur det växer fram ! Vi har såklart otur med vädret och det får snickras mellan skurarna … Konstigt, brukar det inte alltid vara fint och varmt i juli ?
IMG_5889   IMG_5890
Två hörn uppe och man börjar kunna se storleken…ca 13 kvm blir det utvändigt 🙂 Här var det antal stenar som grävdes fram som fick styra ! Det ska bli så skönt att få ett eget ställe för alla trädgårdssaker och min hjärna jobbar febrilt med hur vi ska få plats med allt på bästa och smartaste sätt 😀 Hyllor såklart till alla krukor, väggfasta ? Kanske..var ska gräsklipparna stå ? Var ska fönstren sitta ?
IMG_5920   IMG_5925
Jag skulle ha målat klart lastpallarna till en kompostbinge till…men det har inte gått pga allt regn 🙁 Men vi hoppas på bättre väder nästa vecka ! Fyra hörn är nu uppe och det börjar allt mer likna ett hus.. 🙂
Vi har aldrig byggt ett hus själva förut men vi tror på oss själva 😀 Går det så går 😉 Tur jag har en klok make som kan förstå sig på ritningar och mått, sådant överlämnar jag till honom ! Men det är kul att vara med och bestämma designen 😀 Jag sneglade en stund på våra gamla enkelglasfönster med spröjs och tänkte : Orangeri eller växthus istället ! 😀 Oj,vad fint med en hel vägg i gamla fönster… MEN jag sansade mig ! Förråd och plats för prylarna är det vi behöver i första hand ! Så trädgårdskjul blir det ! Men det är lätt att dras med i dröm och fantasin … Och vem vet, så småningom blir det kanske det andra också och då har vi ju hunnit träna lite på att bygga ! 😉
Trevlig Fredag Alla !
Elisabeth

2 reaktioner till “Hurra !”

  1. Jag gillar att ni använder de gamla stenarna som grund, det passar bättre till er tomt istället för gjutna betongblock. Härligt att ha ett litet hus för alla redskap, man vet var grejerna finns och det är ordning och reda. Orangeri är jag övertygad om att du kommer att ha ganska snart ändå, så snabbt och ihärdigt som ni jobbar!
    Ha n fin helg!
    Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.