Nu får det inte bli frost !

Ja, jag vet att man ska vänta till efter Nationaldagen med att sätta ut frostkänsliga växter men igår renoverade jag de svartvita rabatterna efter vintern och var tvungen att plantera ut Doftliljans lökar 🙂 Jag vill ju kunna lägga på allt vitt grus igen nu när planteringarna är klara ! Glädjande nog verkade de har överlevt vinterförvaringen på yttervinden 🙂
IMG_4410   IMG_4411
Några hade till och med börjat växa i lådan 🙂 De andra kändes hårda och det borde betyda att de lever …
IMG_4412   IMG_4413
Det var första gången jag planterade Doftlilja förra året och det stod på baksidan av förpackningen hur man skulle förvara dem under vintern och nu var det alltså dags att ta fram dem och plantera ut dem !
IMG_4416   IMG_4417
Jag använder planteringskorgar, det blir lättare sedan i höst när de ska tas upp igen 😉 Grävde ett lagom djupt hål , fyllde i ny fin jord i korgarna, satte försiktigt i lökarna, fyllde upp med jorden…och sen vattnade för att starta igång dem ! Nu hoppas jag att de lever och växer och att det inte blir någon nattfrost ! Nu sitter de ganska så skyddade vid min södervägg och vid tvättstugetrappen så jag hoppas det är en liten risk för frost just där . Mina Dahlior har jag inte vågat titta på än….de får ligga kvar i sina lådor några veckor till innan de ska planteras ut på friland. De ska ju ner i perennlandet och där är det inte lika skyddat ! Nu ser jag fram emot att få se Doftliljans vackra blommor i år igen 🙂
De var ju så vackra förra året om ni minns ? Friskar upp vårt minne lite ,så vi vet vad som väntar 😉
wpid-dsc_2381.jpg   wpid-dsc_2124.jpg
 
Elisabeth
 

4 reaktioner till “Nu får det inte bli frost !”

  1. Jag tror säkert att de klarar sig även om det blir lite frost, de står ju ganska nära huset som utstrålar lite värme. Jag hade den underbara doftliljan ett år och glömde ta upp den på hösten! Ska skaffa nya för de är så vackra.
    Kram Eva

  2. Så smart med korgen att bara lyfta upp. Verkligen en riktig skönhet du har där.
    Har precis grävt ner mina dahlior och får täcka om det skulle bli någon frostnatt. Dom sitter i perennarabatten med många växter omkring sig. I fjol kom inga ner i backen och dom har nog skrumpnat i korgen i förrådet så i år tänkte jag vara tidig.
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.