Vårens knoppar

Fler och fler av vårens knoppar visar sig nu i trädgården 🙂 Jag kan inte få nog av allt det nya, det gröna !
IMG_4382   IMG_4381
Här är det den vanliga bondsyrenen som snart kommer att slå ut ! Och den falska flädern …Jag tror att det är det i alla fall ? Det satt några buskar här ifrån början i kanten mot åkern och de får vita blommor för att senare få röda bär som uppskattas av fåglarna . Själv är jag inte lika imponerad utav de risiga buskarna och planen är att de ska tas bort så småningom och hela den ytan ska göras om till plantering. Men detta är ett sådant stort projekt att det får vänta något år till ! De är ändå ganska dekorativa tycker jag, speciellt just nu med alla sina limegröna knoppar 🙂
IMG_4380   IMG_4379
Det blir nog någon form av prydnadsbuskar sedan också..eller låga träd vi får se när hjärnan ska ta itu med den hörnan 😉 I år har vi ju redan två eller tre stora projekt som ni vet 😀 Komposthörnan som nu har stått still ett tag pga tidsbrist och regn…Planen är ju att vi även ska bygga ett trädgårdskjul där bredvid på grunden så det är ett Stort projekt, vi får se om vi hinner klart under sommaren ?! Sedan är det ju min lund …vi får vänta ett tag till på grävskopan som ska ta upp alla spirearötterna i skogen först…De har förresten börjat spira grönt och växa upp igen 🙁 och det var ju precis det jag ville förhindra ! Hm…förhoppningsvis blir de inte 2 m höga igen innan grävskopan kommer !!
Sen är det lite småprojekt som ska göras…men det får ni se i ett annat inlägg 😉
Elisabeth
 

2 reaktioner till “Vårens knoppar”

  1. Har man trädgård finns det alltid projekt på gång och det är roligt. Jag vill ha in mer fruktträd och buskar i trädgården, gillar inte när det är så mycket gräsmatta. Det känns bättre för djurlivet med en lummig trädgård tror jag.
    Här blommar syrenerna nu och jag älskar det, kanske blomningen varar lite längre nu när det är så kyligt.
    Druvflädern som du har är så fin i blomningen och även med sin röda bär men den är giftig. Vi har äkta fläder som doftar gott och de svarta bären är goda att göra sylt mm av – om inte fåglarna hinner före.
    Ha det fint!
    Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.