Tjuvstart av våren

Varje år när jag har städat undan julen brukar jag köpa mig lite vårblommor 🙂 Tulpanerna fortsätter att ge färg och glädje under de närmaste månaderna. Men jag kan inte motstå krukor med pärlhyacinter, krokus, scilla….man längtar ju såååååå…….
Tjuvstartar i år innan jag har plockat bort julen 😉 Kan inte låta bli !
dsc_5166.jpg
dsc_5164.jpg      dsc_5163.jpg
Två vita Scilla och en melerad krokus….Tror inte jag har sett vit Scilla förut ? Förra året köpte jag någon annan vit vårstjärna och som med alla mina lökar jag köper nu, sparas de och planteras ut i trädgården vid första bästa tidpunkt 🙂
Det ska bli lika spännande i år att se om förra årets lökar kommer upp ur gräsmattan 🙂
DSC_0959
DSC_0873
DSC_0874
Tror aldrig att jag har köpt Krokuslökar i påse…..de små plättar som tittar fram är alla ”återanvända” ifrån krukor.
Sakta fylls det på ifrån år till år…..och de allra första övervintrade fjärilarna brukar bli överlyckliga att hitta något att äta så tidigt 😀
DSC_0901
DSC_0902
Ber om ursäkt för de suddiga bilderna ifrån förra året….hoppas jag ska kunna fota skarpare i år ! 😉
Men innan de små lökarna planteras ut ska de glädja mig inomhus
DSC_0671
DSC_0667
DSC_0668
Bilder på vårlökar ifrån förra året , vi får se vad jag hittar på i år !
Trevlig Trettondagsafton alla !
Elisabeth
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.