Nu är det kallt !

Nu visar termometern minus 15 och har gjort det sedan igår…..Det snöade lite grann igår kväll också men bara några mm. Det gnistrar i snön och på husväggarna av frost och snökristaller, dessa vackra små stjärnor…..
DSCN1453
Kommer att tänka på en av mina favoritdikter varje gång jag ser dessa frostblommor, för jag tror att den heter just så. Kommer tyvärr inte ihåg  vem som har skrivit den,men den är så fin så att jag gärna vill dela med mig av den 🙂
Frostblomma/ Frostblommor
Det växte en blomma på rutan
 så gnistrande vit och skör,
 vatten levde den utan
 och sol var den inget för.
 
Förundrad jag såg den knoppas
 och gladde mig tyst därvid,
 jag kunde ju bara hoppas
 den hann på sin korta tid.
 
Var knopp blev en liten stjärna
 som levde där utan rot,
 jag sökte dess skönhet värna
 men säg vad skulle jag gjort?
 
 Jag kunde ej sol förjaga
 från blommor av frost och snö.
 Så sakta en vintersaga
 på fönsterrutan fick dö.
 
dsc_5172.jpg
IMG_0344
Elisabeth
 
 
 
 
 
 
 

2 reaktioner till “Nu är det kallt !”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.