Stor Tagetes Vanilla

Är en av mina ettåriga favoriter. Jag sår dem varje år även om jag inte då vet var jag ska sätta dem 🙂 Men deras milda vaniljgula färg gör dem väldigt lättplacerade.
IMG_6891   IMG_6890
I år fick de kanta ena sidan av perennlandet där det är lite tomt..Och nu blommar de , jag var tydligen sen med sådden i våras mot tidigare år. Jag får gå tillbaka till min bok där jag försöker skriva upp sådant och göra en notering där. Vet att det stod att jag sådde dem för tidigt förra året så det får bli något mittemellan nästa år 😀
IMG_6926   IMG_6925
Där sitter de nu mellan den mörkbladiga Kärleksörten , några fick vi flytta på när vi planterade den nya Temyntan.
Jag måste bara berätta vad som hände igår fm 😀 Det kom ett telefonsamtal ifrån en kvinna som visade sig vara dotter till en ny bekantskap. Båda är trädgårdsintresserade och nu skulle dottern rensa bort en massa perenner i sin trädgård och hennes mamma hade tipsat henne att ringa till mig och fråga om det var något som jag var intresserad av. Wow ! Vad gulligt att hon tänkte på mig… 🙂 och som dottern sa, det känns så fel att kasta dem..Jag tackade glatt ja till rubbet ! Hihihihi… Har ingen aning om var jag ska få plats med dem eller hur jag ska förvara dem över vintern men det ordnar sig ! 😉 Sedan kan jag ju i min tur dela med mig om det är väldigt mycket… Konstigt nog tvekade jag aldrig ..till min egen förvåning ! Men jag kommer ju att behöva mycket växter nästa år runt kanterna på dammen så det gäller bara att jordslå dem någonstans eller…nåt 😀 Så ikväll ska jag åka och hämta några och det ska bli såå kul !
Elisabeth
 

10 reaktioner till “Stor Tagetes Vanilla”

  1. Hehehe…förstår vad du menar 😉 Själv har jag svårt med orange så de flesta tagets går mig förbi utan att jag ens skänker dem en tanke ! Men kaffet ?!? Vad vore livet utan kaffetåren ? Hihihi..tur du har vant dig ! Ja, tänk vad spännande att få en massa..klart det finns 😀 men var ? Hihihi

 1. Så fin tagetesen är tillsammans med kärleksörten!
  Spännande med alla växter du får! Jordslå dem och märk upp så kan du fundera under vintern var de ska placeras.
  Kram Eva

 2. Den svagt gula (helst lime) skulle kunna få vara med i min rabatt. De orange, gula och röda står i Eldiga Rabatten. Det är härligt med fådda blommor och frön. Jag får tagetesfrön från en väninna varje år. Hon har alltid massor med tagetes i sin trädgård. Dessutom har jag köpt Linné-tagetes och tar frön från dem. Det ska bli spännande att se vad du fått.
  /Eva Linnea

 3. Efter att inte gillat tagetes alls så har det vänt senaste åren. Kryddtagetes i flera år och i år Linne tagetes. Kanske blir det vanilj tagetes nästa;) Har faktiskt gått och sneglat på den:)
  Ha det fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.