Bygget fortskrider

I helgen har min man jobbat vidare med vårt trädgårdsskjul.. min förkylning har tvingat mig att ta det lugnt 🙁
IMG_6939   IMG_6937
Den fjärde och sista väggen är nu uppe och målad. Sedan var det dags att börja med taket…Klok som han är min man satte han fast en regel i takstolarna längst ner så att han har något att gå på…
IMG_6949   IMG_6950
Trekantiga lister har sågats till och monterats i framkanten ( även bakkanten ) som takpappen viks mot..Denna takpapp har som självhäftande klisterremsor på baksidan som de limmas i hop med men de ska ändå fästas med speciell spik för takpapp nedtill på varje ” våd ” vilket är tydligt markerat på pappen. Mycket ”nubbande” blev det ! 😉
Med regnet hängande i luften här igår kämpade gubben på och nu ligger all takpapp där 🙂 Nu blir nästa steg att köpa hem läkt … Tegelpannor har vi ju redan ( De gamla ifrån huset som har sparats ) Visst, det hade säkert varit enklare att lägga plåttak men nu har vi ju en massa betongpannor som vi sparat och ska använda till att byta ut taken på uthusen med. Och det vore väl fint om de räcker till både jordkällarens tak och till den stora vedboden också .
Jag orkade i alla fall klippa bort lite visset på mina tagetes i komposthörnan…och så kunde jag ju samtidigt övervaka min man så att han inte ramlade ner,  för visst är det alltid nervöst när någon är uppe på tak..
IMG_6956   IMG_6955
Blommar gör det , men visst börjar det märkas att det är i slutet på säsongen.. Komposten har sjunkit ihop lite vilket ger plats för lite höstlöv senare. Kanske skulle man ställa för någon slags skiva också i framkant eller ha som en grind ? Fast då måste man ju öppna den för att kunna köra in med skottkärran ….nja..tål att funderas på !
Ha En Bra Ny Vecka Alla !
Elisabeth

6 reaktioner till “Bygget fortskrider”

  1. Det är såååååååå läckert med svart fasad!!! Min växer sakta men säkert fram den också på uthuset. Jag tar en bit i taget, så jag inte jobbar ”ihjäl” mig. I dag har det blivit läsning i solen på em. På fm målade jag. En grind framför komposten skulle nog vara bra, men det måste vara lätt att öppna, iaf när man ska tömma.
    /Eva Linnea

    1. Tack Eva! 😀 Härligt att ha kunnat inspirera och snart har du en egen 😉 Jag funderar på att plantera ett vildvin framför och låta det klä in fasaden så småningom.. Tror du inte att det vore läckert med de röda bladen mot den svarta fasaden? 🙂 Kram

  2. Det är absolut snyggare med tegeltak än plåttak. Tegel är äkta! Komposten sjunker ihop och det blir godsaker för rabatterna av det hela.
    Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.