Snart dags för vinterförvaringen

utav mina Dahlior…är lite orolig för hur det ska gå då jag aldrig har haft Dahlior förut.
wpid-dsc_3313.jpg
Men ännu blommar de så vackert 🙂 På dagens bilder är de regnvåta….
wpid-dsc_3312.jpg
Tror att ” Popular guest” blev min favorit av de tre olika jag sorterna jag har 🙂
wpid-dsc_3307.jpg   wpid-dsc_3308.jpg
Har nu läst mig till information om vinterförvaringen och det svåra ligger väl i att hitta ett så bra ställe som möjligt att förvara lökarna på och som uppfyller kraven på att det ska vara mörkt, torrt och ca 10 +.De mörka utrymmena jag har är nog lite fuktiga…och de torra är nog betydligt varmare men då läste jag att om så är fallet kan man duscha lökarna lite då och då och är det för fuktigt får man lufta dem för att undvika mögel.
Tänker följa informationen på Svenska Dahliasällskapets hemsida : www.svenskdahlia.se
Då borde det fungera 🙂
wpid-dsc_3314.jpg
wpid-dsc_3309.jpg
För vem vill inte få dessa skönheter att överleva ? Här ovan är det ” Onesta”
Säger som jag brukar : Går det så går det !
Men än vill jag njuta av dem ,så jag hoppas att den första riktiga frostnatten dröjer länge än…..
Elisabeth

2 reaktioner till “Snart dags för vinterförvaringen”

  1. Jag tar in mina dahlior när frosten tagit dem. Låter jorden torka och slår av den lite från knölarna. Stoppar dem i papperskassar och där får de ligga tills i vår i friggeboden som är rätt mörk och håller c:a 10 grader.
    Glömmer ibland fukta dem men de flesta brukar överleva i alla fall. Planterar dem sen direkt i jorden i april. Så kommer de upp när de känner att det är dags. Låter man dem stå inne och växa blir de rangliga och skotten går lätt av när man ska ut med dem. Dessutom måste de då avhärdas. Alltså in på natten, ut på morgonen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.