Små små rosa blommor

Jag har väntat på att få se mina nya Hybrid Kejsarolvon blomma 🙂 De hade knopparna redan i början av december och jag trodde inte att de skulle klara vintern…De är härdiga till zon 3 och ja, som ni vet är jag mer en  zon 4 trots den  geografiska kartan. Den ena busken ser frisk och kry ut och nu börjar de små underbara rosa blommorna att slå ut 🙂
IMG_3754   IMG_3756
Den andra lever nog men hamnade lite väl nära ”trollstigen” och ni vet ju att den är översvämmad…:( Ingen bra kombination ! Tror den har stått för blött 🙁 Alla blomknoppar verkar ha torkat in eller blivit bruna i alla fall …tråkigt !
Jag visst inte att ”översvämningen” av marken skulle nå området där jag satte buskarna….men nu vet jag det …
Hybrid Kejsarolvonen vill sitta i väldränerad och fuktighetshållande jord…I sol – halvskugga och kan bli 2-3m höga.
Viburnum bodnantense ” Charles Lamont ” heter dessa !
IMG_3753
De små söta blommorna ska kunna börja blomma redan i januari- februari om det är milt väder ….
Nu hoppas jag att hela busken blir översållad av dessa små rosa blommor och att den andra busken har klarat sig 🙂
Ha En Riktigt Trevlig Fredag Alla !
 
Elisabeth
 

2 reaktioner till “Små små rosa blommor”

  1. Kejsarolvon, så vackert! Vi har en granne vid stugan som förra helgen visade mig sin kejsarolvon, han var så stolt över den. Nästa helg ska jag dit och kolla. Hoppas att din andra buske klarar sig och du kanske kan flytta den till en bättre plats sen.
    Ha en fin fredag kväll!
    Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.