Övervintringen av pelargoner

Hur har det gått i år med mina övervintrade pelargoner ? Jo, ungefär som vanligt …..Inte bra ! 😀 Jag kan inget annat än att skratta ! Det är bara att inse att jag inte har något bra ställe att förvara dem på . Vi har inget garage eller källare, inget växthus eller orangeri. Nu provade jag ändå att ställa några i ett förråd inne som jag inte hade provat tidigare och två där klarade sig. Totalt överlevde 6 stycken av 16….de som klarade sig bäst var de som stod ihopträngda i ett litet fönster i ett princip ouppvärmt utrymme.

IMG_2129

Man får vara glad åt det lilla 🙂 Nu är de omplanterade och jag har tagit sticklingar som jag satte i såjord blandad med perlit ( ett vulkaniskt lättvikts material som hjälper till att behålla fukten i jorden och som reflekterar ljus ) .

IMG_2131

Det som blev kvar av modersplantorna står nu i ny lecablandad blomjord i köksfönstret där jag ska kunna hålla koll på dem 😉

IMG_2145

I mitten är det de överlevande gröna växterna ifrån mina julgrupper som står i fall ni undrar 🙂

IMG_2148

Då jag misstänkte att resultatet av övervintringen skulle bli detta, så har jag nu även sått frön av pelargon 🙂 Så nu är det väl själva f-n om jag inte ska få några pelargoner till sommaren 😀 Men jag kan ju alltid köpa mig några också……det brukar bli så ….Det är ju så svårt att stå emot dem när de kommer ! 😉

Hur får ni era pelargoner att överleva vintern?

Ha en bra dag alla !

Elisabeth

10 reaktioner till “Övervintringen av pelargoner”

  1. I min förra lägenhet hade jag ett burspråksfönster i köket. Stängde av elementet under. Där trivdes de och alla överlevde vintern.

  2. Sen jag flyttade har det inte gått så bra, min tidigare svala hem var bättre….. nu tar jag de sista toppskotten o stoppar i en blandning av så/blomjord, trär en plastpåse över….. slänger moderplantorna och får fler blommor på sticklingarna än det som var mamman….. Sen köper jag sticklingar på Blomsterlandet för fler sorter och färger….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.