Ogräsrensning

Ja, vad säger man om ogräs..hm…i en ständig ström växer det upp nytt och i en rasande fart som gör att man inte hinner med att rensa bort allt. När man som jag har en stor tomt med många rabatter och stenpartier är det bara att gilla läget dvs man får lära sig att leva med att det finns där. Eller som Hannu Sarenström skrev på fb vid nåt tillfälle ” det är ingen trädgård utan” för så är det väl. Det finns väl ingen som klarar sig ifrån det ? Kanske de som har balkong…
Men när ogräset har nåt en viss mängd, höjd och omfattning är det dags att ta tag i situationen. Jag brukar göra en tidig vårrensning vilket hjälper fram till efter midsommar ungefär och då får man börja om igen…en rabatt i taget och beroende på storlek får man ibland dela upp det på flera dagar. När man har hunnit varvet runt är det dags att börja om ifrån början igen..a never ending story ! Jag fick dessutom diskbråck i nacken för drygt två år sedan vilket gör att jag får lägga upp allt mitt trädgårdsarbete idag i små delar och korta stunder för att undvika smärta och försämring vilket är frustrerande och väldigt tålamodskrävande för någon som alltid har varit van att kunna gräva, rensa ogräs en hel dag i sträck och inte behöva be om hjälp men nu är det som det är ! Då är det tur att jag har en man som hjälper mig!!
wpid-dsc_1616.jpg Idag var det den nya häckplanteringens tur….18 m lång och nysatt i våras. Det är dessutom roligare att vara två som kämpar, muttrar och svär över ogräs och småkryp och framförallt som man får känna sig nöjd över resultatet med. För resultat blir det och stor skillnad :
wpid-dsc_1617.jpgwpid-dsc_1619.jpg Och när vi är färdiga med detta , vilket inte blir idag ! Då är vi värda en belöning…vad det blir får jag klura på tills dess. Nej nu får jag inte sitta här längre för medan jag gör det hinner det säkert växa upp nytt ogräs…..
Elisabeth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.