Nävor ….

Geranium har under det senaste året börjat smyga sig in i min trädgård. Jag har helt enkelt inte fått upp ögonen för dem förrän nu 🙂 Det finns ju så oändligt många sorter att välja på allt i från de allra minsta till större mer iögonfallande. Två sorter som jag dock har haft i ett par år är Blodnäva Geranium sanguineum och min allra första näva som jag förlänge sedan har tappat bort lappen på men identifierat som Jordnäva Geranium cinereum-gruppen .
Jag tror hon heter ”Ballerina ”
DSCN1920
DSCN1921
Liten ca 10-15 cm hög sitter hon i mitt ena stenparti och hon kanske skulle ha trivts bättre någon annanstans men hon sitter där och kommer tillbaka troget år ifrån år 🙂 En underbar färg med tydliga ”nerver” som gör hennes intryck ännu mer skört 🙂 Förutom de två redan nämnda tillkom det fyra nya olika sorters nävor under 2015…..det ska bli spännande att se hur de utvecklas och trivs…:) Och jag får säkert en anledning att återkomma med inlägg om dem under sommaren.
Med regnet piskande mot rutan utanför och blåsten som viner i skorstenen kan jag inte låta bli att tänka på mina riddarsporrar….och framför allt på den sommaren som de inte blåste eller regnade av…:D Ni vet säkert hur det är, man stöttar och binder upp dem…eller så tänker man i alla fall att man ska det och att man hinner ! Men helt plötsligt har de vuxit massor ” över en natt ” 😉 och då upptäcker man att det är försent ….Men denna sommaren ,tror det kan ha varit sommaren 2012 ( före bygget , före uppgrävning och flytt utav alla växter ) var gynnsam för Riddarsporrarna som syns på bilden jag hittade 😀
DSCN1977
Här är en Praktriddarsporre när den är i sin fulla prakt ! 😀 Astolata närmare bestämt och maken får ställa upp som måttstock…Mats är 184 cm så det visar hur höga de kan bli när de får stå ifred för regn och vind eller när man är duktig och binder upp dem ordentligt !
I år ska jag inte slarva med det, nu är de ju flyttade till de nya portalerna så att de ska kunna få bättre stöd…lovar komma ihåg dem i tid 😉
Elisabeth

2 reaktioner till “Nävor ….”

  1. Visst heter hon Ballerina den lilla söta nävan – en klar favorit hos mig som blir kraftigare för varje år.
    Vilka fantastiska riddarsporrar, har aldrig sett något liknande!
    Ha det så gott !
    Kram/Isa
    PS. Det är helt ok att inte gilla rost – det vore hemskt om alla tyckte lika !DS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.