Myskmadra

Nu blommar myskmadran i rhododendronrabatten …Är så glad att jag köpte några plantor för ett par år sedan 🙂 Den bildar riktigt vackra mattor i en härlig limegrönfärg och blommorna blir som små vita stjärnor .
IMG_4470   IMG_4589
Hostans blad har inte kommit så långt än…men man ser hur den strävar uppåt i den gröna mattan av myskamadran !
Myskmadra heter Galium odorata på latin . Den trivs i halvskugga till skugga och den växer vild i Sverige. Den vilda blir dock mycket högre och är mörkare grön i färgen än den jag har köpt….Den finns på tomten och ibland dyker det upp mörkare gröna revor i den köpta, jag vet inte om det är den vilda som har växt in i den köpta eller om det är den köpta som antar en vildare form…men jag försöker ta bort de mörkare revorna när jag ser dem ! Min plan och önskan är att Myskmadran ska växa in i hela rabatten och bli en vacker undervegetation till buskarna 🙂
IMG_4475   IMG_4468
Den vitbrokiga lungörten har snart blommat över men bladen är dekorativa hela säsongen. Den första Rhododendron börjar slå ut…..
IMG_4474   IMG_4473
Kommer jag ihåg rätt så är det Cunninghams White 😀 Knopparna är först ljust rosa för att sedan slå ut i vita vackra blommor !
Ha En Riktigt Trevlig Fredag Alla !
Elisabeth
 
 

2 reaktioner till “Myskmadra”

  1. Your garden looks so beautiful Elisabeth, so green, all the plants that are growing and flowering.
    The roses in our garden were here already before we came here. There is a lot of sun, but the soil isn’t so very good. Sad they won’t do it very good in your garden. There is a lot of sun I think.
    Have a wonderful garden day !
    Els

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.