Lunden växer fram

Nu börjar det synas att det ska bli en lund 🙂 Eller en plats i skogen.. en glänta 🙂 Det känns kul nu när vi har planterat lite buskar och prydnadsträd som ska bilda väggen mot skogen. De andra sidorna har naturliga träd men här fanns det inga. Bara ett hav av Spireabuskar och deras stora rötter.
img_7278   img_7283
Nya hål har grävts, ny jord har ersatt leran och vissa av dem har dränerats lite extra med småsten i botten. Efter den torra sommaren är leran lika hård som cement och det är svårt att skilja på stenar och lerklumpar som grävts upp…De får det inte lätt dessa nya växter ! Jag hoppas att de ska trivas och överleva !
img_7289   img_7280
Svartplommonens blad lyser i solen och det har en vacker höstfärg 🙂 De stora Daggkåpornas blad ser vissna och hängiga ut trots bevattning men tittar man nere i ruggarna ser man att nya blad har bildats, så det finns hopp om att de har börjat etablera sig.
img_7281   img_7284
En av vårens första Primulor har jag hållit liv i ute i kruka och den har nu fått en ny plats här likaså en ensam Hosta som jag fick på köpet när jag köpte Fire and Ice.. i en av krukorna satt denna då lilla, gröna del och då Fire and Ice är grönvit sågs den som en felfärgad del av den och säljaren frågade om jag ville köpa den ändå ? Jaha, sa jag den gröna kan jag ju dela och ta bort och det gjorde jag… Det är svårt att veta nu hur sol och skugga kommer att träffa lunden sedan.. just nu är det väldigt soligt där många timmar mitt på dagen. Det hoppas jag ändras vartefter de nya buskarna växer upp …annars blir det hel fel för de nya växterna som jag delvis köpte i fredags och som står och väntar på att få komma ner i jorden… De vill växa halvskuggigt och fuktigt och det stämmer ju inte just nu i alla fall… Vi får som vanligt vänta och se ! 😉 Spännande blir det i alla fall !
 
Elisabeth
 

3 reaktioner till “Lunden växer fram”

  1. Jättefint blir det. Det där med lera kan jag relatera till. Och särskilt i år med den torka som varit. Grannen och jag grävde ner tre fläderbuskar i början på sommaren. Som vi slet för att få till hål i marken för dem… Ny jord i groparna, mycket vatten koskit etc. De har etablerat sig men man ser tydligt på hur de växt (eller inte) vilken grop som fungerat bäst. Förhoppningsvis överlever de vintern och kommer igen med ny kraft till våren. Fläder ska ju kunna växa i princip var som helst sägs det…

  2. The plants that will form the wall to the forest look very beautiful Elisabeth. !! Here we had wonderful weather for weeks. Today a bit cloudy and windy. Soon autumn will arrive.
    Have a nice evening, Els

  3. Det har ju varit ovanligt torrt i år, jag tror nog dina växter kommer igång och växer fint nästa år. Nu har vi fått rejäla regnskurar här, tänkt att man kan bli så lycklig när det regnar.
    Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.