Djur och natur

Så kom då det efterlängtade regnet och årets första Höststorm… Det smattrade på fönsterrutorna och ven i skorstenarna. Gula löv singlade ner genom luften och hela dagen igår signalerade höstens ankomst .
img_7336   img_7335
Över de nyplöjda åkrarna kunde man tro att det var dimma men det regnade…Det behövdes verkligen !
Med hösten kommer även jakten 🙁 Jag tycker verkligen inte om jakt ! Jag skulle kunna räkna upp en massa argument om varför jag inte gör det, men låter det bero med detta ! Naturupplevelser kan man få utan bössa !
Helgens fina besök är bevis på det 🙂 Nu är korten tagna på långt håll och några genom köksfönstret , så ni får ha överseende med den usla kvaliteten på bilderna men jag ville ändå dela med mig 🙂 Precis före skymningen i söndags kom de över åkrarna för att gå ner till ån för att dricka… Först mamman med sin kalv…
img_7298   img_7305
och sedan Pappa älg en bra bit efter… Han passerade vår Hjortmamma med sina två tvillingkalvar på vägen men de stod kvar helt orädda för skogens konung 🙂
img_7323

 
 
 
 
 
 
 
 
Han stod helt still sedan och bevakade åkern medan Älgkon och kalven gick ner till ån för att dricka..Kanske för att beskydda dem och varna för faror eller kanske för att vänta på sin tur..En härlig naturupplevelse och det var första gången jag har fått se en hel Älgfamilj 😀 Underbart och en ynnest som gjorde mig full av vördnad för vår natur och för våra vilda djur !
Jag tycker att vi ska värna om båda !
 
Trevlig Fredag Alla !
Elisabeth
 

En kommentar till “Djur och natur”

  1. Ja, vad vore naturen utan djuren, vi har många rådjur som går runt här men älgarna har jag inte sett än, undrar om det finns några älgar kvar här. Det visar sig när jakten börjar, då kommer de fram, blir nog lite oroliga.
    Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.