Julen varar fram till pingst :D

Hihihi…jo, det är sant ! Mina julstjärnor lever än….Men igår åkte de röda ut, helt enkelt pga av platsbrist 🙂 De vita däremot blev omplanterade tillsammans med de flesta av husets inneväxter. Novemberkaktusar, Ormbunkar, grönvita växter utan namn…plättar i luften mfl. Hittade fram mina limefärgade ytterkrukor och de matchade julstjärnorna väldigt bra 😀
IMG_4290   IMG_4299
Jag passade på att ta lite skott också, och ormbunken som gav upphov till en massa småplantor delades i tre delar och planterades om….Vissa växter hade det så trångt i krukorna att rötterna tittade fram, speciellt en av de grönvita som hade den största rotklumpen jag någonsin sett utanför sin lilla kruka 🙂
IMG_4295   IMG_4296
Fick brutalt klippa av dem för att kunna plantera om den i en större kruka med ny näringsrik jord ! Nu dör den kanske men jag har tre stycken likadana så det gör ingenting 😉 Äntligen klippte jag av fetbladets ( Kalanchoe Humilis ) alla småttingar också och satte ner direkt i jord. Det blev tre små i varje kruka och totalt fem krukor 🙂 Så nu är det trångt i mina fönster må ni tro 😀
IMG_4292   IMG_4294
De är ännu inte randiga i bladen som sin mor och det ska bli spännande att se om det fungerar ?! I lördags tog jag mig äntligen i kragen och fick mina sista frösådder omskolade också så nu får jag inte plats med en enda kruka till inne 😀
Trots makens fina hemsnickrade fönsterhyllor…Men det är väl som det ska vara det 😉
Hoppas ni har en Skön Pingstdag Alla !
Elisabeth

4 reaktioner till “Julen varar fram till pingst :D”

  1. Den vita julstjärnan är vacker och den ska säkert klara sig nu när det är annan luft inne – och kanske den trivs ute också om det blir någon sommarvärme. Det var en rejäl rotklump på den grön/vita!
    Jag planterade om mina inneväxter tidigare i våras och det är jag glad för, nu skulle jag inte hinna.
    Kram Eva

  2. Skratt*… Jisses, mina julstjärnor dör inom en vecka. Dom hinner inte ens uppleva julafton… Hur tusan gör du??
    Himmel så vackert du har hemma i er trädgård, fantastiskt. Vilken tid och möda du / ni lägger ner!
    Ha det gott, vännen! Söndagskram från Kate

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.