Julen varar fram till påsken

Med ca tre veckor kvar till påsk kan man ju undra 😀 Medan allt julpynt sedan länge är bortplockat finns vissa saker kvar som mina November / Julkaktusar tex….de har blommat och blommar som vackrast nu ! Varken jul eller påsk kaktusar med andra ord…
IMG_2497
Denna blommar just nu medan de andra fem har blommat över precis…..  🙂
Sedan är det ju mina Julstjärnor inköpta veckan före första advent…sex stycken blommar fint än ! Några har kastats …och det är rätt trångt i mina fönster nu när jag ska börja skola om de första frösådderna 🙂 Tur man har sina hyllor 😉
IMG_2499   IMG_2493
 
De får stå ett tag till för det bär verkligen emot att kasta ut så fina växter ! De brukar blomma till efter nyår men till mars månad kan jag inte dra mig till minnes att de har blommat förut ?

IMG_2492

Men som sagt Julstjärnor i fönstren till påsk känns rätt konstigt….eller ? Jag tycker det i alla fall ! 😀 Börjar fundera på om jag ska plantera om dem och ha kvar dem till hösten…men vad jag förstår är det jättesvårt att få dem att skifta färg och blomma igen till jul…kräver någon specialbehandling …..Fast det vore ju rätt kul om det skulle fungera ! 😀 För de som undrar hur jag har kunnat hålla liv i dessa stjärnor så länge så är tricket att ha golvvärme ..inte varma element som torkar ut dem för fort…Låta dem torka upp mellan vattningarna…ställa dem i en skål med vatten tills de är otörstiga varje gång och se till att det är dragfritt i fönstren  😉

Så God Jul på er ! 😀

Elisabeth

2 reaktioner till “Julen varar fram till påsken”

 1. Jag har ibland sparat julstjärnor som varit stora och kompakta för att ha dem som en grön växt. Ett år kom små rosa blad lite varstans i en julstjärna. Det var lite kul, men till jul slängde jag den när jag köpte nya.
  Julkaktusar har jag också om blommar nu, de är så fina och till sommaren hänger jag ut dem i äppleträden och sen blommar de fint till hösen igen. De kan bli riktigt gamla (men det har inte mina blivit).
  Ha det fint!
  Kram Eva

  1. Vad kul med julkaktusar hängande i äppelträden…jag kan se det framför mig 😀 Jag brukar gräva ner mina i sina krukor som de är i en del av perennlandet och sen ta upp dem plantera om dem i samband med att jag tar in dem på hösten 🙂
   Tack det samma !
   Elisabeth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.