Höstfärger

Nu syns det att det är höst här på Aspelunda. Gula och bruna toner dominerar och gräsmattorna är ovanligt gröna efter den torra sommaren. Det är daggen som har räddat dem under september månad.
img_7476
Stjärnmagnolian Stellata är trefärgad nu och har många ludna knoppar som lovar gott inför våren 🙂
img_7473
Dagliljans blad tillsammans med fröställningarna från Astillben vid stenen går i samma nyanser som Stjärnmagnolian.
img_7474
Samma växter i ett annat ljus… och i en annan vinkel.. Randigt och dekorativt på sitt eget sätt 🙂
Lite tråkigt kan man tycka, men samtidigt är det något vilsamt över färgskalan 🙂 Det är kanske en förberedelse för oss innan allt täcks av snö och det blir vitt.. Hoppas det dröjer länge än !! Har ju inte planterat färdigt perenner och lökar än ! 😀
Elisabeth
 

7 reaktioner till “Höstfärger”

 1. Så vackra höstfärger hos dig att njuta av nu !
  Det är något vilsamt över de vackra fröställningarna. Jättevacker kombination med Astilben och dagliljornas blad !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

 2. Underbara höstfärger! Den här tiden älskar jag min trädgård, tycker den är så vacker nu. Sommaren är inte riktigt min trädgårdstid, jag hinner inte vad jag vill. Jag är definitivt inte klar med höstarbetet, håller på till det blir riktig tjäle i marken bara för att jag tycker om det.
  Kram Eva

 3. Jag gillar höstfärgerna, den klara luften och det fina fotljuset! Dagliljorna så snygga. Har aldrig tänkt på att deras blad också är dekorativa. Det fokuseras mest på blomningen och jag har faktiskt inga egna. Astillben torkade bort här. Fröstälningarna blev korta, ojämna och fula.
  Har också mycket kvar att göra. Inte ens börjat med lökarna.
  Allt gott
  /Anette

 4. Vårlökarna jag köpte i Tyskland har jag lyckats få ner i jorden, men det ska bli fler inköp (i Sverige). Vill bl.a. ha allium till våren. Måste ju tänka rådjursäkert, så några narcisser ska det också bli. Tulpaner tänker jag inte ens prova. I hink/stor kruka möjligen.
  /Eva Linnea

  1. Har inte fått ner allt än..men i helgen nu får maken hjälpa mig 🙂 Det blir nog bra det ! Ja, här chansar jag med tulpanerna, så länge hunden är ute och skäller så går det för det mesta bra men de är inte så rädda och åker man hemifrån en stund så brukar de passa på att förse sig med magnolior och diverse annat ! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.