Höst

Nu är hösten obevekligen här ! Regn och rusk hela helgen och temperaturen ville aldrig gå upp över + 6 grader. Ett tag i lördags trodde jag det skulle bli snö när de isande vindarna förde ner temperaturen runt + 2 grader och himlen var jämnt gråmulen hela dagen …
img_7630   img_7633
Skogen skiftar i gult och grönt… Några röda och orange skiftningar blev det aldrig i år. Flaggstångsrabatten har några blommande vita Stäppsalvia kvar ( andra blomningen ) och Stenkyndeln blommar än….
img_7638   img_7637
Borta i den gamla husgrunden är det den gulnande mossfloxen som står för färgen tillsammans med den nu röda Blodnävan. I skogen bakom har de flesta träden tappat sina löv nu utom våra aspar som är vackert gula och rasslar i vinden.
img_7631   img_7635
I perennlandet gapar tomma hål efter pionerna som nu är nedklippta. Kärleksörten är  så stor att den vill falla itu, ut ifrån mitten och lägga sig ner…Högst upp i Höstastern har några blommor slagit ut. I helgen blev det inte ett dugg gjort ute på grund av vädret ! I Lördags blev det loppis och igår blev det lite inomhusjobb… Nu ska det visst fortsätta att regna ett par dagar .. Det behövs och man får se det ifrån den ljusa sidan, nu behöver vi inte vattna Rhododendronen inför vintern kanske… 😉
Ha En Bra Ny Vecka Alla !
Elisabeth
 
 

2 reaktioner till “Höst”

  1. Man ska se saker och ting från den ljusa sidan! Det är nå´n mening med allt. Fast man har ju lite svårt att förstå meningen med en förkylning, förutom att det är dags att ta det lugnt ett tag. I dag var det skönt med trädgårdsarbete igen, även om det bara blev två pyttestunder.
    /Eva Linnea

  2. Trodde också vi skulle få snö i helgen, det var inget roligt väder, samtidigt var regnet så välkommet. Nu är det mjukt i rabatterna och lätt att flytta växter.
    Så bedårande färger på dina bilder, jag njuter verkligen av hösten och idag hr vi haft sol som förstärker höstfärgerna ytterligare.
    Ha det fint!
    Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.