Hjälp :)

Jag behöver hjälp med att identifiera denna kärleksört 🙂 Jag tiggde till mig den förra sommaren av en kär vän ( Tack Susanne ) och hon visste inte namnet på den … Jag har inte sett den i några butiker heller och därför vore det roligt att få ett namn på den ..Den kanske inte är så vanlig 🙂
IMG_6722   IMG_6726
Blommorna är vita eller snarare limegröna 🙂 Den har ett växtsätt som är allt annat än upprätt 😀 Den verkar vilja dra sig ner mot marken.. Bladen är smalare än den vanliga och har röda bladnerver vilka matchar den röda stjälken fint !
IMG_6728   IMG_6725
Det är lite synd att den inte har samma växtsätt som de vanliga.. detta ger ett ganska spretigt intryck … Humlorna uppskattar den lika mycket som den vanliga och den mörkbladiga i alla fall så där är det ingen skillnad 😉 Höjden är svår att uppskatta men är kanske runt 20-30 cm 😀
IMG_6727   IMG_6724
Sammanfattning : Höjd 20-30 cm, Röda stjälkar och bladnerver, Långsmala blad med vågig kant, Blomfärg : creme/limegrönt .
Hoppas nu att någon vet och kan hjälpa mig 😀
Tveka inte att skriva en kommentar, här eller på fb ! 🙂
Elisabeth
 
 
 

5 reaktioner till “Hjälp :)”

 1. Hej.
  Kul att den har tagit sig hemma hos er, här håller den på att ta över hela bergssidan 😄
  Jag tror att den kommer att orka hålla sig upprätt när den blir äldre, våra står upp i klasar över hela berget och nedanför.
  Kram Susanne

 2. Undrar om inte det var en sådan jag hade men den ville inte växa så bra så jag tog bort den. Det kanske var dumt för jag är ju inte överförtjust i den ”vanliga”, den vit kanske hade blivit fin med tiden.
  Kram Eva

 3. Av de motsatta bladen att döma och färgen är det sannolikt en Sedum telephium. Jag har den också och växtsättet är allmänt glesare och spretigare än många andra sorter, men så dekorativ ändå med sina knallröda stjälkar.
  Allt gott
  /Anette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.