Fröer

Hur tänker ni när ni köper eller samlar frö ? Har ni en tydlig plan redan ifrån början ? Att ni ska göra en helt ny rabatt bara i vissa färger ? Täcka en hel slänt bara med ettåringar ? Fylla ut tomrum ? Använda i era krukor och urnor ?
Själv tänker jag för det mesta inte alls 😀 Impulsköper många fröer bara för att : Oj, vilken vacker ! Den tror jag inte jag har provat att så förut ? Kan man så den ifrån frö? Vilken härlig färg? Vilken ovanlig? Osv…….
Detta leder till att jag nu sitter här med en massa frö 😀 De flesta har jag samlat in i den egna trädgården bara för att jag ska prova om det går att driva från frö ! 🙂 Några av köpefröna har jag däremot planer för men långt ifrån alla !
dsc_5150.jpg
Vallmon ovan är ett bra och planerat inköp ! Har redan planerat in den på två olika ställen där den kommer att passa in bra…om det sen blir på båda platserna får vi se…Kommer nog att så några frön inne och förkultivera och de flesta direkt på växtplatsen ute ! De ska sås mellan den stora röda och vita vallmon och förhoppningsvis om den trivs blomma vackert tillsammans med de andra i perennlandet 🙂
DSC_1345   DSC_1377
DSC_1344   DSC_1376
Som sagt ett bra och planerat inköp !
Nu ska jag ta mig en funderare på om det verkligen är nödvändigt att så 27 olika sorter ….
Jag ska vara tuff, kritisk, se på detta förnuftigt, realistiskt och lyssna på min man som ifråga sätter om man måste så såå mycket varje år ! Jajamän….här ska det tänkas, planeras och kommas fram till att JAAAA….det är nödvändigt !
Trevlig Lördag alla !
Elisabeth
 

6 reaktioner till “Fröer”

 1. Vi trädgårdsgalningar köper det som attraherar oss. Planeringen kommer i andra hand. Det konstiga är att det alltid fixar sig. Fortsätt vara spontan. Det är bra mycket roligare än att ha kontroll på allt.

 2. ha ha jag kan inte hålla mig från skratt. Har alltid för många från och plantor som jag i slutet inte vet var jag skall sätta. Men ofta är det en process och allt blir bra till slut.
  Några planer har jag, det som jag skall odla och fota går först och sedan hamnar ofta resten i i krukor.
  Kul att du är på resan.
  Annika

  1. Hej Annika 🙂 Jodå samma resa varje år dessutom 😀 Hahaha….men det är ju så roligt och eventuellt överskott brukar tas emot med glädje av dem man ger bort det till ! Idag tänkte jag börja…med pelargoner ! De stod inte med på frölistan så nu blir det visst 28 sorter 😉
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.