Floxens tid…

Nu är det Floxens tid här hos mig 🙂 De verkar trivas här i min lerjord i perennlandet och sakta sprider de ut sig för varje år. Den äldsta är nu en ganska rejäl rugge och den rosa skönheten har jag inget namn på …
IMG_6297   IMG_6296
Hon har en mörkare rosa ring i mitten och bredvid henne satte jag en ny rosa skönhet för några år sedan ”Summer candy”
IMG_6302IMG_6295
Färgen är nästan identisk med den första men här är det de vita strecken som utgår ifrån mitten på blomman som skiljer dem åt 🙂 Det enda som är tråkigt med floxen är att de gärna blir bruna och tråkiga nedtill , därför är trevligt med sällskap till dem som döljer det runt om kring 😉 De blommar vid lite olika tidpunkt. Jag har två olika vita där den ena blommar nu ” David” Medan min äldre inte har börjat slå ut ännu… Mina två olika lila sorter  är också senare och de sitter dessutom lite mer skuggigt vilket bidrar till detta ..
IMG_6292   IMG_6291
David på bilderna ovan,  är i renaste vitt , han är nyköpt förra året och är inte så stor ännu..men jag hoppas såklart att han också med tiden ska bilda stora ruggar…. Bilder på de andra Floxen kommer såklart när de börjar blomma ! Fler Flox blir det säkert, om jag hittar några i den färgskalan jag redan har…. De är ju så lätta att tycka om 😀
Elisabeth
 
 

6 reaktioner till “Floxens tid…”

  1. Jag började mitt flox-inslag i perennrabatten i dag, för flox måste man ju ha, eller hur? Den rosa jag hade med mig från Villa Linnea (Växjö) verkar inte ha kommit med från Gården. Eller så pausar den i är. Vi får se. Gissa färg på nya floxen! Just det, vit.
    /Eva Linnea

  2. Floxen är en gammal torpväxt och jag har en ljust rosa som ”alltid” funnits här. Är inte stormförtjust i floxen just för att den blir så ful nertill men funderar på en floxrabatt med några lägre växter som döljer det fula, får se vad/om det blir något.
    Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.