En vecka i Jordvivans tecken

Håller på att skapa mig ett riktigt vårfönster…… 🙂 En efter en byts julstjärnorna ut. De flesta är fortfarande fina och får mellanlanda på verandan innan de slutligen hamnar på komposten. De har hållit sig fina sedan veckan före första advent och nu är jag i ärlighetens namn rätt trött på dem, det känns roligare att få se andra växter fylla mitt stora köksfönster 🙂
IMG_1841   IMG_1842
Här blev det en vit Jordviva tillsammans med vit Pärlhyacint ” White Magic” och Plättar i luften.
Det gäller att hitta planteringskärl och nu när jag behövde ha några till små grupper insåg jag att jag nästan uteslutande bara har röda eller olika typer av glittriga korgar till jul och nyår. Fick leta i kökslådorna och fann denna gamla skål ifrån Gustavsberg som heter ” Alva” .
IMG_1846   IMG_1845
IMG_1847   IMG_1844
Nu får jag leta vidare efter fler saker jag kan plantera i….
 
 
Elisabeth
 
 
 

6 reaktioner till “En vecka i Jordvivans tecken”

 1. Så fint det blev med vivor i den vackra skålen – ja nu behöver man lite vårligt på fönsterbrädan.
  Du är så välkommen på fika i lavendellunden när den är klar !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

 2. Hur i herrans namn får du julstjärnor att fortfarande leva…? Mina dör inom ett par veckor…
  Underbara små vårgrupper! Önskar Dig en finfin tisdag, vännen!
  Kram Kate

 3. Underbart med vivor så här års. Din plantering är ju helt underbar.
  Kul att hitta olika saker att plantera i.
  Tack för din kommentar hos mig det glädjer mig att du följer med mig.
  Allt gott
  Annika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.