Dessa små vivor :)

Är väldigt förtjust i Jordvivor Primula vulgaris , vem kan motstå dessa underbara små blommor, som finns i alla tänkbara färger….
IMG_1783   IMG_1784
Dessa tre små sötnosar ,alla i en djup cerise röd nästan lila, vinröd ton, ska planteras tillsammans med en Kungsängslilja Fritillaria meleagris ….De kommer verkligen att lysa upp på fönsterbrädan nu 🙂 Var iväg på en lite shoppingrunda igår och unnade mig en massa färgprakt som jag ska pyssla med de närmaste dagarna. Hur det går får ni se här vartefter 😉
IMG_1785   IMG_1787
IMG_1786   IMG_1792
Jag hoppas de ska trivas ihop 🙂 Jordvivorna är svåra tycker jag ! De får ju inte torka ut men inte heller övervattnas…hm…små kinkiga damer och många gånger har jag tänkt att : I år ska jag inte köpa några….men så står de där i butikerna…färgglada, söta och oemotståndliga 😀 Läste någonstans att om man vattnar dem varannan dag så passar det dem bra…tänker prova detta i år. Stärkt av att jag lyckades hålla liv i några förra året, som jag kunde plantera ut och som faktiskt visat livtecken….
Utomhus vill de ha humusrik och fuktighetshållande jord i sol – halvskugga..
IMG_1790
 
Ha en bra ny vecka !
 
Elisabeth

6 reaktioner till “Dessa små vivor :)”

    1. De är svåra…men jag ändå inte motstå dem 😀 Lyckades ju hålla liv i några förra våren som jag planterade ut i trädgården . De försvann helt under sommaren och jag trodde de hade torkat bort men nu har jag sett nya blad 😀 Hurra ! Tänkte att jag skulle göra en repris…
      Kram

  1. De är ljuvliga och svåra. Varje år köper jag rätt många trots att även jag samt att jag ska låta bli. Jag blir så sur för att jag sällan klarar att övervintra dem till våren kommer även om de får bo under lysrör i svalt rum. Men förra året klarade jag två och de blommade om under hösten igen i rabatterna. Så lite hopp finns det allt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.