En komposthörna växer fram

Sakta men säkert växer vår nya komposthörna fram 🙂 Nu har staketet mot skogen kommit på plats ! Det var verkligen inte helt lätt 😀 Med vattenpasset som riktlinje hade det blivit 155 cm i hörnet mot åkern och i andra änden mot husgrunden 110 cm …en sådan höjdskillnad var det då marken lutar….Nu fick vi gå på ögonmått och jag tycker att det ser rakt ut i alla fall….:D
IMG_3797   IMG_3800
Dobbe undrar vad vi håller på med ! Nu måste han ju gå runt ett plank för att kunna komma ut i skogen 😉
En extra planka nedtill på den vänstra halvan blir det ! Nu landade vi någonstans på 107,5 cm höjd i början vid husgrunden och ca 130 cm i den andra. Jag har faktiskt inte mätt efter att det kom upp….Jag är nöjd i alla fall och det känns fortfarande mer som ett staket än ett plank ! Designen tog jag ifrån lastpallarna som ska bli själva kompostfållorna sedan….liggande brädor, varannan bred varannan smalare…vi använde 0,5 cm bredare distans emellan än vad lastpallarna har….
IMG_3798   IMG_3799
När vi provställde en ”pall” framför för att se hur höjden blev så flöt den nästan ihop med staketet bakom 😀 Perfekt ! Det var hela tiden min tanke ! Det kommer ju att bli ett stort och skrymmande bygge detta när det är klart och det är ju bara bra om det matchar och flyter in i varandra så mycket som möjligt ! 😀 Det blir nog ännu bättre sedan när vi har målat allt med svart Falurödfärg !
Nu ska vi börja med sidan mot åkern ! Mellan regnskurarna och haglet ! Bättre väder hade vi ju kunnat få !!!!!
Ha En Skön Söndag Alla !
Elisabeth
 

2 reaktioner till “En komposthörna växer fram”

  1. Det blir en rejäl komposthörna och det är bra för det kan bli väldigt mycket kompost när man har en stor trädgård + hushållsavfallet. Ni är duktiga på att jobba!
    Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.