Dammen

wpid-dsc_1289.jpg
 
Ja, vi har en liten damm ! En sån där formgjuten plasthistoria…Vi resonerade som så när vi införskaffade den att vi provar först med en liten och tycker vi fortfarande att det är fint och roligt om några år så byter vi till en större. Det har gått ett par år nu och ännu har ingen ny damm hunnits med. Det är heller ingenting vi har prioriterat men drömmen finns nu om en större grävd eller kanske tom två mindre som förbinds utav en bäck med en vacker liten bro över…När vi köpte dammen för rätt många år sen nu, köpte vi också en näckros och en annan vattenväxt som jag tyvärr har glömt namnet på…kan ha varit blomvass ?!
Dessa strån skulle visst blomma med rosa små blommor men ännu har inte detta hänt. Men idag såg jag den första blomknoppen:
wpid-dsc_1739.jpgwpid-dsc_1738.jpg
Det ska bli spännande att se vad det blir av det ! Näckrosen har inte blommat än i år…allting är senare än vanligt men jag ser att det är knoppar på väg även i den.
Visar bild på min Iris istället som snart har blommat över i dammkanten
wpid-dsc_1533.jpgwpid-dsc_1532.jpg
Trots att det är en liten damm ( balja ) så lockar den till sig djur…varje år bor salamandrar i den och skräddare förstås. Småfåglarna dricker och badar i den och en och annan liten groda har skymtats i dess omgivning. En varm sommardag för något år sedan låg en stor snok i den helt dold och bara huvudet stack upp…
Det är något visst med lite vattenblänk i trädgården hur litet det än må vara !
 
Elisabeth

En kommentar till “Dammen”

  1. Låter helt underbart med en damm, har alltid velat ha en stor på framsidan med en liten bro över 🙂
    Men det där med snoken får mig att tänka efter ordentligt, hittar jag en sån i min damm flyttar jag eller gräver igen den, INTE mitt favvodjur. Djur ska ha ben att gå med !!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.