Året första sådd :)

Så ja, nu är jag igång ! Igår sådde jag årets första fröer 🙂 Det känns härligt och det ska som vanligt bli spännande att se hur det går 😉 Det blev egna frön ifrån Kungsnejlikrot och Blodfingerört ….vad jag kunde läsa mig till när jag googlade kanske inte helt lätta, de kunde ta lång tid på sig att gro, och behöver en köldperiod.
IMG_0641   IMG_0644
Jag delade av en sålåda på mitten med hjälp av ett snöre…Fröna var pyttesmå !
IMG_0676   IMG_0681
Ett bra redskap att hantera så små frön med är en tops som man fuktar och trycker mot fröet. Då fastnar de på topsen och sen kan man peta av dem med något annat tex en penna, tändsticka odyl.
IMG_0678   IMG_0683
Jag var för lat för att så dem ett och ett så jag bredsådde dem helt enkelt över fuktad såjord….så jämnt över ytan som möjligt ! Täckte med några mm jord och duschade igen med en blomspruta över sådden.Jag använde etiketterna som satt på respektive medicinburk för att märka sådden med 🙂
IMG_0680   IMG_0684
Skrev på datum för sådd och placerade lådan på badrummets värmegolv…där får den stå i två dagar för att komma igång för att sedan flyttas upp i fönstret.
IMG_0685
Om jag inte ser något på 2 veckor får den åka på stratifiering = köldbehandling 🙂
Det ska bli kul att se om det blir något….räknar aldrig med det när det gäller frösådder ifrån egna frön. Men om det går blir det ju extra roligt och en bonus ! Var ska jag då ha mina nya plantor sen om det blir några ? Har ingen aning men det löser sig nog 😀 Vill ju mest prova om det går…..
Elisabeth

En kommentar till “Året första sådd :)”

  1. Jisses, vilket pillrigt jobb, så hoppas verkligen att det gror nu… 🙂 Ja, nu har vi fått vinter och kyla på riktigt!
    Tisdagskram från Kate

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.