Ytterligare en vacker dag

Solsken, gnistrande snö och hög klar luft. Temperaturen ligger mellan minus 9-12 grader och jag kan inget annat än att njuta 🙂
dsc_4986.jpg
dsc_4990.jpg
Snöröken ligger över åkrarna….och allting blir trolskt och vackert ! Fick upp de vackra fågelmatarna nu på eftermiddagen….
dsc_5010.jpg   dsc_5015.jpg
dsc_5012.jpg   dsc_5014.jpg
Nu är de fyllda med Solrosfrön och jag ska hålla utkik om de blir populära 🙂 Jag älskar att sitta inne och iaktta småfåglarna som flyger i skytteltrafik mellan buskagen och fröna. Vi har mycket fåglar och det är jag glad över…:D
Mest är det Talgoxar, Blåmesar och Grönfinkar….läste att just Solrosfrön är de sistnämndas favoritföda och de kommer i en flock om ett tjugotal varje dag. Nötväckan är också en flitig gäst precis som Talltitan. I år har vi bara ett fåtal pilfinkar de brukar vara fler…undrar varför ? Domherrar, Nötskrikor och Skator har vi också och en och annan Hackspett. Den mindre är vanligast. Det är väl en gynnsam tomt med skogen i ryggen, gott om buskage och ogräs som är manshögt och ger frön så här års…Någon nytta ska det ju vara med det ! 🙂 Vi har satt upp många fågelholkar under flera års tid och det hjälper ju till en del. En del gamla döda träd står kvar i skogen och ugglor hörs ofta, tyvärr oftast efter mörkrets inbrott och jag är inte kunnig nog att avgöra vad det är för sort 🙂 Kusligt låter det men samtidigt väldigt vackert ! De lite ovanligare Steglitserna kommer också…och något år har vi sett Bergfink, inte i år dock. Gråsiskorna har hittat hit de sista två åren…en och annan bofink också. Kanske har de alltid funnits här bara jag som har blivit mer intresserad och uppmärksam 😉 Har så många gånger provat att fånga fåglarna på bild med min mobil men jag lyckas aldrig 🙁 Det blir bara suddigt eller så flyger de små rackarna…Med siktet inställt på en ny kamera på mellandagsrean kanske det kan bli bättre…:) Hoppas det ! Vill ni se vackra bilder på fåglar och har ett intresse kan jag tipsa er om att gå med i fb gruppen : Fåglar inpå knuten 😀 En underbar grupp för oss som är intresserade, vill veta mer eller bara se vackra bilder !
Med en ny kamera kanske jag kan bidra med några bilder….vem vet ?
 
Oj,det blev ett oplanerat inlägg om småfåglar i trädgården men de är nog så viktiga och skänker oss mycket glädje med sin skönsång !
Elisabeth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.