Uppföljning av projekt

Hur går det för våra två pågående projekt ? Jo, sakta men säkert framåt…Arga snickaren hade säkert påpekat att man ska göra klart ett projekt innan man påbörjar nästa men själv tycker jag det är bra att ha fler igång samtidigt ! Man mår bara bra av att variera sina arbetsuppgifter, man är inte lika beroende av vädret och man får nya infallsvinklar när man tar ett steg tillbaka och funderar lite på det man håller på med 🙂
Projekt Trollstigen : Jag har planterat min klätterhortensia och mitt klättervildvin
wpid-dsc_2915.jpg   wpid-dsc_2941.jpg
Och jag har gjort glädjande upptäckter utmed den blivande stigen….Jag hade tänkt att plantera lite hostor här i vår och flytta hit lite av min vitbrokiga lungört men tänk det hade redan naturen skött om 🙂 Hittade en frösådd lungört mitt ibland allt gräs och sly.
wpid-dsc_2918.jpg   wpid-dsc_2917.jpg
Det växer fin harsyra utmed några mossiga stubbar som kommer att blomma vitt i vår
Och idag upptäckte jag fler självsådda växter, Gullboll och Kärleksört !
wpid-dsc_3127.jpg   wpid-dsc_3128.jpg
Nu är väl ingen av de två sista några växter man förknippar med lundväxter eller trollstigar men vem bestämmer sådant ? Tror nog att en trollstig kan se ut hur som helst om trollen själva får bestämma 😀
Vi får se om jag låter dem vara kvar….
Framför stigen liade vi ju av en yta för att kunna lägga markduk och sätta mina Kejsarolvon och en Magnolia…det är gjort och nu fattas bara lite mer täckbark !
DSCN4036
Om ni undrar vad det röda på bilden är så är det inte en brevlåda utan en fjärilsholk !
Projekt portal vid parkeringen : Ja, här har vi inte kommit så långt än…vi ska fortsätta nu i helgen men en överliggare har kommit på av enklaste modell och ett litet staket börjar ta form. I går provade vi ut en höjd på staketet och velade mellan 90, 100,110 cm. Det landade på de sista !
wpid-dsc_3112.jpg
Så nu vet vi vad vi ska göra i helgen ! Hoppas det inte kommer att regna bara….
I morse låg dimman tät…men det sprack så småningom upp och nu lyser solen igen 🙂
wpid-dsc_3111.jpg
Gillar inte dimma….
Trevlig fredag alla !
 
Elisabeth

2 reaktioner till “Uppföljning av projekt”

    1. Hej Hanna ! Det är en Soulangeana, Praktmagnolia. Jag hade egentligen köpt den som en reserv istället för min åtta år gamla som hararna åt av i vintras, för jag var övertygad om att den skulle dö ! Men den tog sig ju jättefint så då hade jag en ”över” 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.