Tusensköna

Bellis perennis . Små söta prästkrageliknande blommor som man ofta ser i gräsmattan. Jag har dock inga i min gräsmatta så jag köpte en i helgen som jag ska ha i en av mina vårgrupper….Naturligtvis ska den planteras ut sedan och jag läser att de man köper så här som utplanteringsväxter på våren sällan frösår sig , vilket är synd 🙁 De finns i rosa, vitt och rött, det senare kallar jag cerise 😉 Blir 10-15 cm höga och trivs i de flesta jordar helst, väldränerat så de klarar vintern bättre. De trivs i sol till halvskugga 🙂 Härdighet = A . Att de är hör till Asterväxterna syns tydligt på vissa av mina kort och det visste jag inte ! Blommar tidigt i maj-juni .Funderar på att plantera min i den blivande lunden sedan….Undrar om det blir för blött och mörkt ? Att man ofta ser dem i gräsmattorna är väl ett tecken på att de vill ha sol och torrare växtplats ? Hm….går det så går det 😀
IMG_2856               IMG_2862
 
IMG_2851   IMG_2846
De är så söta de små rosa blommorna och utseendet varierar vilket gör det effektfullt 🙂
IMG_2861   IMG_2844
 
IMG_2845
 
 
 
 
 
 
 
Men kanske är det så här som hon blir vackrast …..i en samplantering med andra vårblommor 😀
 
IMG_2922   IMG_2920
 
Elisabeth
 
 

10 reaktioner till “Tusensköna”

 1. Elisabeth, jag har löst problemet, genom att gräva upp några små plantor i en väns trädgård, jag fick lov. När jag klipper gräset, gör jag en liten gir med gräsklipparen om de här små raringarna.

 2. These flowers are so beautiful, and so wonderful combined with all the other spring flowers 🙂
  I added two posts on my blog about the new garden, changes I made 🙂 (the crocus post and garden plans).
  So wonderful to make changes in the garden and put new plants in the soil !
  Have a nice evening !
  Els

 3. Åh, precis mina färger och så vårigt med de små godingarna. Man blir glad ända in i hjärteroten… 🙂 🙂
  Tisdagskram från Kate
  PS. Mina dekorerade ägg finns att köpas i Salas nyöppnade butik, Pernillas Hantverksbod, vid gamla Statoil efter Ringvägen!!
  Tisdagskram från Kate

 4. Din lilla Bellis är helt underbar tillsammans med övriga växter i krukorna! Har sett många som har Bellis i gräsmattan men jag har inga. Många säger att de är ett riktigt ogräs men det kan jag inte tycka, de är ju underbara.
  Ha det fint!
  Kram Eva

 5. De är ju så söta och här finge de gärna sprida sig över hela trädgården om de ville. Brukar plantera ut efter att de gjort tjänst i krukor och byttor, men de försvinner oavsett om de står i sol och väldränerat eller i rabatten.
  Lycka till med dina!
  /Anette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.