Trädgårdens egna solar

Igår var det inget vidare väder här hos mig. Men det kom välbehövligt regn ! Här skiftar redan björkarna färg nu och det börjar bli höst. Himlen bjöd på dramatiska scener…
wpid-dsc_2828.jpg
Men när det börjar kännas lite vemodigt är det tur att trädgårdens egna solar finns där och lyser upp…
wpid-dsc_2798.jpg   wpid-dsc_2820.jpg
Solrosorna 😀 Jag sår inga själv, det sköter fåglarna om som tack för att vi matar dem hela vintern.
wpid-dsc_2846.jpg   wpid-dsc_2799.jpg
De dyker upp lite här och där på tomten. Vissa kanske skulle rensa bort dem när de hamnar på mindre passande ställen men inte jag…de passar in här i min lite vildvuxna trädgård ! Man blir ju så glad av att se dem…för de lyser verkligen upp speciellt en mulen dag.
wpid-dsc_2829.jpg
wpid-dsc_2830.jpg
Jag låter de stå kvar så får fåglarna mumsa på fröna ! Kretsloppet är slutet 🙂
Några andra solar jag tycker om är dessa högresta rudbeckior…jag tror att det är det i alla fall…men är inte säker.
wpid-dsc_2802.jpg
wpid-dsc_2803.jpg
Härdiga, tåliga och lättskötta ! Perenner som kommer år från år och blommar snällt trots att de sitter i hård mager jord under ett takutsprång !
Tack mina solar för att ni lyser upp mina mulna dagar !
Trevlig helg alla!
 
Elisabeth

2 reaktioner till “Trädgårdens egna solar”

  1. Solar kan man ha många! Det som du tror är rudbeckior skulle jag gissa är en perenn solros, Helianthus laetiflorus eller annan namnsort. Hos oss fanns de när vi kom och det tog ett tag innan jag fattade vad det var. Inte den mest omtalade perennen på 1980-talet 🙂 Går att föröka med de små rotknölarna och sprider sig bara långsamt, men stannar kvar lääänge:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.