Söndagsjobb

Har fullt upp med små pågående projekt idag…är lite här och lite där känns det som. Det ansas och klipps bland sommarblommorna och rensas lite i perennlandet. Maken klipper gräset och ska hjälpa mig nu på em/kvällen med att gräva planteringsgropar åt några Klematis som äntligen ska få flytta till den nya pergolan han har snickrat åt dem.
wpid-dsc_2515.jpg   wpid-dsc_2516.jpg   wpid-dsc_2517.jpg
Här är min gamla Jackmani som ska få sällskap av ”Tage Lundell” Clematis från Atragene-gruppen. En tidigblommande ( april , maj ) mörkt blåviolett sort med små söta klockor. Hoppas genom denna samplantering kunna få blomning under en lång period. Runt fötterna ( har läst att Klematis vill ha skugga längst ner på stammen ) ska de få sällskap av bla. Kungsnäva Geranium magnificum och några av mina gamla mörkt lila riddarsporrar som ska ta upp de lila färgerna. Hoppas det blir fint !
 
Det ska även planteras perenner utmed vår nya trädgårdsgång som nu äntligen är klar och har varit ett av sommarens stora projekt. Detta kommer jag att skriva mer om på sidan ”projekt” senare.
wpid-dsc_2236.jpg
Här tänkte jag kort och gott kanta gången på båda sidor med kärleksört. Delar någon av mina gamla gigantiska till fler mindre och för att göra det lite mer spännande har jag köpt mörkbladiga och tänkte sätta varannan.
Sen har jag tänkt plantera backtimjan och vit murreva i sanden mellan plattorna….har läst att murrevan kan bli väldigt invasiv men då gången är kantat med plankor en bra bit ner i jorden tror jag att jag vågar prova …..
Nu har jag inte tid att sitta här längre ska ju ut och plantera !
Ha en skön söndag alla !
 
Elisabeth
 

En kommentar till “Söndagsjobb”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.