Solhattar

Nu börjar mina Solhattar att slå ut, det är en växt att älska ! Skulle vilja ha många fler både av samma sorter som jag redan har och av nya. Men de är inte lätta att hitta,  inte i de stora kedjorna i alla fall och dyra är de också…
IMG_6348   IMG_6349
Jag tycker om deras olika stadier … Man kan tro att de ska bli olika färger när man ser hur de ser ut men det blir det inte 🙂 Alla blir rosa 🙂 Jag skulle vilja ha vita , varmt gula och riktigt orangeröda ! Var jag skulle ha dem är en annan fråga men några till skulle jag nog kunna klämma ner i perennlandet, även om det nu är så fullt där så att man måste använda skohorn för att få plats med något nytt 😉 Men redan förra året tänkte jag gräva upp mina gamla stora Kärleksörter och dela, förminska …Men det har inte blivit av än ! Vi får se kommande vår …
IMG_6350   IMG_6351
Det är den vanliga ”Magnus” jag har och frösådda ” Starlight ” Den senare har vackra mörka stjälkar som matchar mitt- knappen perfekt ! De syns på den första bilden.. Mer bilder kommer såklart när de slår ut mer…Man kan inte få nog av Solhattarna 🙂 Inte fjärilarna heller…Idag är det mulet här och det blåser en del. Skönt ! Hoppas på regn, det har varit en bristvara hela sommaren och jag är såå trött på att behöva vattna !!
Ha En Bra Ny Vecka Alla !
Elisabeth

4 reaktioner till “Solhattar”

  1. Solhattar kan man verkligen inte få för många av! Såg inte röda stjälken förrän du påpekat, men självklart jättesnygg. Här är det bara vita med gul knapp (frösådda) och ’Magnus’ som överlever. Några har faktiskt till och med dött av sommarens torka.
    Inte vill man bli överraskad av orm i trädgården, men det känns lite bättre när man tänker på vilken nytta de gör. Käkar sork och möss. Vi har en baddare som bor i frikomposten och dealen är att om jag inte stör den i komposten, så ska den inte överraska mig i trädgården. Problemet är bara att ett av de bästa sorkställena är i ett stort parti Vintergröna mitt i trädågården, så den har fått dispens att ligga i kanten och smälta middagen.
    Allt gott
    /Anette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.