Snödroppar…..

Galanthus nivalis   är ju så underbara och ett av de första vårtecknen vi ser här i Sverige. De små vita dropparna trotsar snön och sticker först upp sina knoppar som ett tecken på att snart är det vår ! De är så vackra och jag är väldigt ledsen att de inte trivs hemma hos mig. Jag har försökt flera gånger att plantera lökar som aldrig har blivit något….Men nu har jag hittat Snödroppar i krukor i helgen och jag var tvungen att köpa ett par 😀 Tänker att det kanske är större chans att lyckas plantera ut dem sedan medan de fortfarande har gröna blad men har blommat över….har både läst det och hört att det är lättare att plantera dem ” in the green ” . 🙂 Och nu kan jag njuta av alldeles egna snödroppar inomhus ! 😀
IMG_2816   IMG_2817
Underbara små blommor ! Som skänker oss glädje medan snön ännu ligger kvar ……..
IMG_2836   IMG_2834
Läste precis att Nivalis betyder : Växer vid snö …….vilket är mycket passande 🙂
IMG_2835   IMG_2899
Är väldigt avundsjuk på de trädgårdar jag passerar den här årstiden där de har stora tuvor med Snödroppar utmed staket och husgrunder….lika avundsjuk är jag när jag ser trädgårdstidningarna där de växer i stora ruggar i lunder och i gräsmattor….Men jag kan i alla fall glädjas åt dem så det är väl en slags snällare avundsjuka som drabbar oss trädgårdsfantaster emellan åt ! Min man säger att jag lider av zonavundssjuka också,  på alla som bor och odlar i lägre zoner och det stämmer också 😀 Hihihi…..man är ju bara människa ! 😉
IMG_2900   IMG_2903
Nu ska jag njuta av mina snödroppar 😀 Någon av dem kanske hamnar i en vårgrupp…….vi får se…..innan de sedan ska planteras ut i trädgården. För säkerhetsskull ska jag sätta de tre krukorna på olika platser så hoppas jag att någon av dem ska finna sig till rätta och återkomma nästa år 😀 Det vore ju alldeles alldeles underbart !
 
Ha en Skön Söndag alla !
 
Elisabeth

4 reaktioner till “Snödroppar…..”

 1. Åhh vilka näpna skönheter – klart man vill ha stora ruggar av dom !
  Håller med dig, visst blir man avundsjuk på dom som har dessa skönheter i överflöd i sina trädgårdar. Jag tänkte också plantera snödropparna ”in the green” så en dag kanske vi också har stora ruggar att glädjas över !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

 2. Hoppas verkligen du får snödropparna att trivas, det är den första vårblomman och så underbar. Vi har faktiskt stora ruggar här men jag är inte nöjd, vill ha ännu fler.
  Ha det fint!
  Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.