Små solar

Precis som små solar tittar de fram ur gräset, årets första Tussilago ! 😀 Det är precis som med Blåsipporna något visst med de där första små gula blommorna som oftast växer på de mest ogästvänliga ställena ! Man blir så glad när man ser dem och jag kommer ihåg att när jag var barn plockade man små buketter och tog hem 😀 Sen stod de där hemma ,oftast i en äggkopp och lyste på fönsterbrädan. Jag blir precis lika glad idag när jag ser dem som då men nu får de stå kvar där jag hittar dem och lysa som de små solar de är !
IMG_3274   IMG_3271
 
 
 
 
 
 
Fort kom de upp också ! Tittade i förrgår utan att se en enda och igår fanns där tre stycken på olika ställen på tomten.
 
IMG_3272
Idag ska vi ta ner Sälgen som har blåst av under vinter/vårstormarna…så vi vet vad vi har att göra 😀 Hoppas bara att det inte blir ihållande regn !
Ha en Trevlig Helg Alla !
Elisabeth
 
 
 

En kommentar till “Små solar”

  1. Tussilago är barndomsminnen, det var de första vårblommorna och jag var så lycklig och plockade alla tror jag, de fick fylla alla våra äggkoppar. Där jag bor nu har vi inte alls så många tussilago och de kommer dessutom efter att andra vårblommor slagit ut, det är lite märkligt. Hoppas det gick bra med sälgen. Vi har tagit ner både äppel- och plommonträd som blåst ner och vi gjorde en stor brasa idag.
    Fortsatt fin helg!
    Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.