Sista ettåringarna ..

Sista ettåringarna för året är Tagetesen ” Vanilla ” en av mina favoriter. De andra sommarblommorna är snart helt överblommade…
img_7416   img_7409
De är ovanligt små i år och det beror på torkan…Men lika vackra som vanligt det är de ! 😀
img_7407   img_7408
”Vanilla” kommer självklart att sås nästa år igen , även om jag aldrig planerar vart jag ska ha dem, så brukar de hitta sin plats 🙂 I år var jag lite sen med sådden, får försöka komma ihåg det till nästa år och så någon vecka tidigare 😉 Får helt enkelt skriva upp det , annars är det hopplöst ! 😀 Vad jag sår på vårvintern varierar från år till år. Det beror på vilka fröer jag har plockat här själv, vilka fröer jag har fått och vilka fröer jag har köpt ! Och som sagt, ofta finns det ingen planteringsplan utan jag sår det jag har lust att prova 😉 Ibland blir det inget utav det, ibland får man över 40 st Lejongap att plantera ut…Hihihi…man vet ju aldrig förrän man har provat ! 😀 Något jag ska så är Strandiris igen..Nu behöver jag ju många upp till dammen nästa år så här har plockats fröer och lagts på tork ! Vet nu att det gick bra, men att fröna tog lång tid på sig att gro efter både blötläggning och filning med sandpappersfil så de ska jag så tidigt !
Vi får se vad det blir mer nästa år 😉
 
Elisabeth

4 reaktioner till “Sista ettåringarna ..”

  1. Den milda gula färgen på tagetesen är så fin, jag kan tänka mig många blommor med just den färgen. Starkt gula är lite svåra. Det är så bra att plocka fröer av de blommor man vill ha men jag har lite svårt att få de små plantorna att överleva när jag jobbar, de behöver ju pysslas om ordentligt.
    Ha det fint!
    Kram Eva

  2. Ja nu sjunger verkligen sommarblommorna på sista versen. Fördelen med att så är ju att man kan få riktigt många plantor men då blir det också som du skriver att man står där med 30 st och har inte någon plan för var de ska ner. Men det löser sig konstigt nog varje år.
    //Helene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.