Sensommar fint på trappan

Ja, jag tyckte det kändes för tidigt med Ljung och andra höstblommor 🙂 Tog mina frösådda Pelargoner istället när Petuniorna hade gjort sitt.. Mina Stjärnöga var fortfarande fulla med nya knoppar och även om färgerna nu skär sig rejält blev det en färgklick som lyser upp till frosten kommer. Det var en påse med blandade färger som jag sådde och det stämde… De började blomma sent och nu först kan man se vilka färger det blev !
IMG_6834   IMG_6832
IMG_6833   IMG_6831
Några blev helt röda men en tegelröd färg verkar dominera…Kan man blanda färger hur som helst ? Nja, egentligen tycker jag inte det men man tager vad man haver 😉
IMG_6830   IMG_6829
Lite långa och rangliga fick de stöd av några blompinnar i blåsten… Nu kan jag förhoppningsvis njuta av mina Pelargoner en månad till innan det är dags att ta in dem för vintern 😀 Inte så dumt med ett eget förråd att ta av 😉
Så är det då den 1:a September och hösten är ett faktum…men ljungen får vänta lite till….
Elisabeth
 

6 reaktioner till “Sensommar fint på trappan”

 1. Så roligt det måste vara med egna frösådda pelargoner – dom blev ju jättefina ! Så duktig du är.
  Jag sådde pelargonnäva i våras och den har blommat hela sommaren. Fast den är ju en perennn som snart skall grävas ner i rabatten.
  Ha det så gott !
  Kram//Isa

 2. Så fint du har gjort i krukorna! Jag har också pelargoner i mina krukor och lite annat som rosmarin, lavendel och stjärnöga, en salig blandning men jag använder det som finns. Är så förtjust i pelargoner så det kan nog vara idé att så själv.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  1. Ja jag brukar nog ha pelargoner ute i lådor och krukor mycket tidigare då de är vackra och tacksamma sommarblommor men det blev inte så i år B-) Har däremot haft pelargoner inne i alla fönster för utan dem blir det ingen sommar 😉 Tack detsamma, kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.