Rosa och vitt

Nu är det rosa och vitt som dominerar i perennlandet 🙂 Det vita är det Höstflox, Vitpytta och någon liten Höstvädd som står för.
Det rosa är mest Höstfloxen och Solhattarna även om det i någon ytterkant sitter några rosa Veronikor 🙂
IMG_6445   IMG_6472
Jag saknar min rosa Rosenstav som brukar sticka upp och blomma bakom floxen men den har bara en massa blad i år och inte en enda blomma … konstigt !?!
IMG_6452   IMG_6471
Det höga bakom Floxen är Sköldpaddsörten som står i knopp och min Höstaster …När det gäller Höstastern brukar den första frosten ta blommorna precis som med mina Höstanemoner 🙁
Men ibland har jag tur  och hinner se dem blomma 🙂
IMG_6443   IMG_6444
Den vita Drakmyntan är inte lika tät och pampig i år, troligen pga torkan ( trots bevattning ) 🙁 Synd, den är så jättefin normalt !
Ska ta frön ifrån den i år också ..av förra årets sådd blev det tre nya små plantor varav en gavs bort och två sitter inklämda här i landet. De blommar faktiskt i år och det är extra roligt men jag inser att jag kommer att behöva dela och ta bort vissa växter nästa år för det börjar bli för trångt på vissa platser !
Senare kommer Kärleksörten och Höstsilveraxen 🙂 Och som jag har redan har nämnt Höstanemonerna. De senare är ingenting att skryta med då de är små och oansenliga och inte riktigt verkar trivas här. Men jag har läst att de ibland behöver något år på sig för att etablera sig så jag hoppas på det 🙂
Det blev inget regn här igår 🙁 Några stänk som torkade upp lika fort som de landade på trappan var det som kom… så nu hoppas jag på regn idag 🙂
Elisabeth
 
 
 

4 reaktioner till “Rosa och vitt”

 1. Rosa och vitt, så vackert! Inser att jag måste skaffa vitpytta, det är en växt som aldrig funnits i trädgården. Fick höstanemoner av en väninna för många år sedan, hos henne växte de som ogräs, hos mig för de en tynande tillvaro trots omsorger. Så är det med höstanemoner tydligen.
  Kram Eva

  1. Vitpyttan är jättefin och en verklig långblommare, men man ska vara med veten om att det är en vävarväxt och sprider sig rejält..dock inte så svår att rycka upp när det blir för mycket 🙂 Sätt den inte för tätt ihop med andra växter för de klarar kanske inte att den växer in i dem med tiden 😉 Ja, Höstanemonerna behöver nog lite tid på sig..eller så sitter de inte optimalt här hos mig..vi får se 🙂
   Kram

 2. Här regnade det nästan hela dagen i går och det var 12 grader i morse. I dag hörde jag åskan. Höstruskigt är vad det är! Men jag behöver iaaf inte vattna. Zalmiak och jag sitter inne och kurar och lyssnar på OS på radio, han sover mest och jag stickar.
  Ha en bra torsdag!

  1. Det kom lite regn här igår, men det syntes inte ens i regnmätaren…Inatt var det 8,4 grader hos mig. Så visst lite höstkänsla är det men just nu skiner solen och det blir kanske lite trädgårdsarbete gjort idag 😉 Tack detsamma ! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.