Regn regn och åter regn

DSC_1595Hela den här våren och sommaren har präglats av regn , blåst och kyla…..
Kan inte komma ihåg när det var så miserabelt väder senast. Maj månad brukar ju i alla fall vara fin med sol och värme och folk brukar redan då gå i linne och shorts.
För oss trädgårdsfantaster har det varit bedrövligt ! Vi som hela den långa mörka vintern väntar och längtar inte bara till ljuset och värmen utan UT till vår trädgård. Det kliar i fingrarna av allt vi har för sått inne..som vill ut och avhärdas och som i år stod extra länge inne i varma fönster och stannade av helt i sin tillväxt pga detta.
Jag har inget växthus och det försvårar ju det hela en massa. Det står högst upp på min önskelista och platsen och modellen är utsedd. Tid och pengar är det som skjuter upp det stora projektet något år till men sen…..sen ska jag fortsätta odla….i mängder och oavsett vädret !
Idag har det regnat från morgon till kväll och allt planerat trädgårderande har fått skjutas upp till imorgon. Om det inte regnar då med…..Ägnar tiden inomhus till min trädgård i alla fall här på bloggen och det känns inte så dumt.
Det som jag med flera har märkt däremot är att många av våra växter i trädgårdarna har trivts med den blöta våren och har blivit högre och frodigare i år än tidigare men att blomningen däremot blev försenad. Och så fick vi vänta igen….
Trädgårdsarbete och planering innebär mycket väntan oavsett vädret. Man planterar lökar på hösten och får vänta till våren på resultatet. Man samlar in fröer på sommaren som sen ska torkas för att sås på våren…är det perenner brukar man dessutom få vänta ett helt år sen på att få se de blomma för första gången ute i trädgården.
Tålamod är en dygd……tyvärr har inte jag så mycket utav den varan !
Nu hoppas vi på uppehåll i morgon
Elisabeth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.