Omskolningen påbörjad !

Igår tog jag mig i kragen om skolade om några av frösådderna som pockade på min uppmärksamhet 🙂 Lejongapen var mest i behov av näringsrik jord och större utrymme för rötterna så de började jag med 🙂 Nu har jag inte mindre än 44 krukor med ” Night and Day ” . Jösses ! Vad ska jag med 44 krukor Lejongap till ?? Hahahaha…som någon klok människa skrev under kommentarerna så behöver man ju inte så hela påsen med frön….Men jag tänker alltid : Tänk om inte alla fröer tar sig ? Och även om de gör det så kanske några inte klarar omskolningen senare…det är ju då man verkligen stör deras känsliga rötter 😉 Så tänkte jag även den våren jag sådde cocktailtomater och skolade om 52 plantor ! Jösses…i flera omgångar dessutom 😀 Året efter tog jag halva påsen frön och fick 24 tomatplantor…I år har jag dock inte sått några för de hinner knappt mogna här hos mig på friland…..
IMG_3736   IMG_3739
När jag ändå hade stökat ner köket så planterade jag om alla små ”Miss Wilmott ” också 😉 31 krukor blev det med den Indiska Fingerörten….Hihihi…extra kul när jag köpte henne förra året och det är ifrån egna frön ! Men som sagt vi får se hur många som kommer att klara sig ända tills det är dags för utplantering ! 😀
Nu är det som det ska den här årstiden hemma hos mig….småplantor överallt snart 🙂 Jag har ju mer som ska skolas om. Det får dock vänta någon dag för idag skiner solen äntligen och då vill man vara ute ! 🙂
IMG_3738  IMG_3740
Ha en bra solig dag alla !
Elisabeth

4 reaktioner till “Omskolningen påbörjad !”

 1. Hihi – det kan lätt bli för många !
  Känner så väl igen mig. Ett år hade jag över 80 st Blomman för dagen och maken kommer fortfarande ihåg hur irriterad jag var när jag bubbade dom ut och in för avhärdning och dom bara trasslade ihop sig med varandra. Dessutom var det en planta som inte fick plats och som jag hänsynslöst skyfflade på fönsterbrädan utomhus. Vilken tror du det var som blommade först – ja inte var det dom omhuldade exemplaren!
  Ha det så gott och lycka till med alla sådder !
  Kram/Isa

  1. Hihihi…Ja,det blir inte alltid som man har tänkt sig 😉 Vilken tur att vi är fler ”tokar” och det är ju något speciellt med de växter man har drivit upp själv ifrån frö…man känner sig extra stolt när man lyckas ! 😀 Förmodligen pga av jobb som ligger bakom !
   Tack detsamma !
   Kram

 2. Ha ha, nu har du gåbortspresenter att ta med när du går på besök!
  Jag har sått en tomat Wilma som man kan ha på fönsterbrädan och ger tomater nästan hela året, passar mig bättre så det ska bli spännande att de om jag lyckas.
  Ha det fint!
  Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.