Och så lite mer regn…..

Suck ! Dubbelsuck ! Ännu en dag med regnskurar och åska….är så evinnerligt trött på detta nu ! Dagen började med en åskblå igenmulen himmel men så sprack molnen upp och solen kom fram. Det varade inte så länge dock och just nu ser det ut så här utanför fönstret :
wpid-dsc_1934.jpg
Vattnet forsar ur de redan överfulla vattentunnorna ! För är det nåt vi inte har behövt denna sommar så är det ju att vattna. Ironiskt det där med att överfulla regntunnor är liktydligt med att vi INTE behöver vattnet. Nä nu muntrar jag upp mig med att visa lite mer sommarfavoriter istället !
Tvillingsporre Diascia barberae
wpid-dsc_1462.jpg
En underbar sommarblomma som jag upptäckte för några år sedan. Då fanns den bara i den rosa färgen till vänster på bilden men sedan dess dyker den upp i allt fler nyanser av rosa, vitt och i år såg jag tom de som drog åt orange och tegelrött.  Jag blir så glad när jag hittar den i butiken för det är inte alla som har den, tyvärr ! Den har små söta blommor som blommar hela sommaren….
wpid-dsc_1460.jpg
Jag har dem både i balkonglådorna och i andra krukor. De är dessutom självrensande vilket är ett stort plus ! Jag har försökt att ta frön ifrån dem och så men det har misslyckats…nu har jag läst att de kan vara lite kinkiga att lyckas med och att man ej ska täcka fröna, ha rejält sandblandad såjord med ren sand överst i krukorna och med ny kunskap kanske jag gör ett nytt försök….vi får se !
 
Elisabeth
 
 

4 reaktioner till “Och så lite mer regn…..”

 1. Hej
  Googlade om frön och tvillingsporre och kom hit så jag tänkte att jag lika gärna lan passa på att fråga dig som faktiskt vet.
  Hur ser fröna ut på tvillingsporren? Vad är det egentligen jag ska spara? Min mamma med mååånga års erfarenhet och mycket kunskap om blommor var inte ens hon helt säker på vart fröna sitter. :))
  Tack på förhand!
  /Karin

  1. Hej Karin 🙂 Är ingen expert och försökte själv så förra året utan resultat men nu har jag plockat nya… När blommorna har vissnat ner och torkat sticker det ut små små skaft med en pytteliten oval ände i denna finns det pyttelilla fröet.. Har tagit kort på mina så du kan se men vet inte hur jag får bilden hit i kommentars fältet kan lägga upp det på bloggen imorgon 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.