Nya inköp

Som ni redan vet handlade jag en hel del perenner i torsdags och jag tänkte presentera en av dem idag 🙂
Temyntan Monarda didyma” Beauty of Cobham ” Jag har inte tyckt att Temyntorna har lockat mig tidigare då de har ett rätt spretigt uttryck men denna kunde jag inte motstå ! Så vacker med sina ljusrosa blommor och mörka kronblad som förhöjer färgen ytterligare 🙂
IMG_6625   IMG_6626
Så jag köpte med mig två stycken hem ! Jag läser att de kan bli 80 cm höga och trivs i fuktighetshållande , väldränerad och lagom näringsrik jord. Så de fick efter ett stunds funderande hamna i perennlandet ! Härdigheten är dock C så vi får väl se om de klarar sig hos mig…
IMG_6624   IMG_6627
Jag läser också att de kan bli rätt aggressiva och breder ut sig och bör tas upp och delas efter 3-4 år. Förökning sker just genom delning på våren så det kan ju ge mig fler plantor så småningom om de etablerar sig här 🙂
IMG_6684   IMG_6689
Humlorna visade ett stort intresse ifrån början och kunde inte vänta tills krukorna hade hunnit ner i jorden 😀 De är ju aromatiska örtväxter så det är inte undra på 🙂 Det är tydligen bladen som använts i te ,förr i alla fall …
Nu hoppas jag att de ska trivas och etablera sig före vintern 🙂
Ha En Skön Söndag Alla !
Elisabeth
 

3 reaktioner till “Nya inköp”

  1. Det var en vacker temynta, den har jag inte sett tidigare. Jag har haft den vinröda som nog är den vanligaste men den fick alltid mjöldagg så nu är den uppgrävd. De var inte heller så vacker i blomman som din.
    Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.