Nya inköp :)

I måndags morse frågade maken om vi skulle ta kombin till STA´s växtmarknad och jag skrattade och sa : Nää det behövs inte för jag ska inte handla en enda växt. Det är inget jag saknar eller behöver just nu 🙂 Jag vet inte om han skrattade inombords för sig själv eller tänkte saker som jojo vi får väl se…men han sa ingenting i alla fall 😀 Men jag skulle verkligen inte handla något !! Vi tog den lilla bilen och for i väg…och när vi kom fram fastnade jag direkt vid det första ståndet som hade en mycket fin ljusrosa blågull vilket jag aldrig har sett. Jag tänkte att den tar jag lite senare när jag har hunnit gå runt och kika lite 😀 Det var lyckat och vädret var perfekt ! Det var till och med lite kallt i skuggan …
IMG_4835  IMG_4836
IMG_4834   IMG_4826
Stannade länge och tittade på den blå bergsvallmon kan ni tro, men då jag har läst att de är kinkiga ( trots försäljaren påstående om att så inte var fallet ) vågade jag inte köpa någon …Men bedårande vacker i solskenet var den  ! 😀
Det fanns mycket att titta på såväl vanliga som ovanliga perenner, sommarblommor och grönsaker 🙂 Ett paradis för oss trädgårdsnördar helt enkelt 😉 Och jodå, visst handlade jag 😀 Det är konstigt att man inte själv vet att man behöver en massa växter…de är precis som hundvalpar…de vill så gärna följa med en hem ! 😀 Det blev bland annat :
IMG_4841   IMG_4842
En Paradislilja och en Blåflox …..En aurikel, en primula, en amsonia och en Akleja, som är röd och gul och kan ersätta den ena Röllikan som gick ut i vintras i den röda rabatten 🙂 Sen gjorde jag lite andra fynd också 😉
IMG_4853   Begagnade trädgårdsböcker för loppis priser 😀
IMG_4855   IMG_4858
Och gjutna trampstenar i betong, armerade och ska klara att ligga ute året runt 😀 Underbara ! Vet inte riktigt var jag ska ha dem än…men känner på mig att det inte blir något som helst problem med att hitta en plats åt dem…kanske beställer jag fler och får en hel stig uppe vid den blivande dammen sedan…vi får se 😉
Ja,ni kära vänner kanske maken hade rätt i alla fall 😀 Men allt fick plats i den lilla bilen…det var väl tur att ingen sålde träd och stora buskar 😀 Hihihi…..
 
Elisabeth
 

8 reaktioner till “Nya inköp :)”

 1. Jodå! Jag sålde en stor palm med kruka ch en änglatrumpet åt ett par grannar så nog fanns det träd alltid. Själv hade jag ginnalalönnar och dvärghäggmisplar fast i en annan dimension. Tyvärr var det ingen som ville ha varken palmen ellet trumpeten så grannarna fick ta hem dem igen.

 2. What a beautiful plant market Elisabeth, so many wonderful plants, flowers !! That blue mountain poppy is so beautiful, like the bright blue colors.
  Have a wonderful garden week !
  Els

 3. Snälla du, man kan inte gå på växtmarknad utan att handla! Du köpte fina växter och några är okända för mig, men så är det ju på STA, det finns många guldkorn.
  Ha det fint!
  Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.